01.04.2016, 10:00 | Af: | Foto: Getty Images

MCH Arena udbygges efter kritik af billetpriser til United-kamp

Den heftige kritik af billetpriserne til Manchester United-kampen har fået FCM til at reagere. En udbygning af MCH Arena sker efter sæsonen

Kritikken var hård, da billetpriserne til hjemmekampen mod Manchester United blev offentliggjort. Det har FC Midtjylland nu taget konsekvensen.

For en udvidelse af MCH Arena skal gøre op med dyre billetpriser til europæiske kampe i FC Midtjylland. En udbygning af MCH Arena giver en fordobling af tilskuerkapaciteten, hvilket betyder en halvering af billetpriseren fremadrettet.

- Vi er allerede langt i processen, og vi forventer at gå i gang dagen efter, at vi har spillet sæsonens sidste hjemmekamp den 29. maj, fortæller kommerciel direktør Jacob Jørgensen.

Allerede da MCH Arena blev bygget i 2004 gjorde man klar til at sætte et ekstra dæk på arenaen, så man kan fordoble den nuværende tilskuerkapacitet på 11.544. Det er den mulighed, FC Midtjylland nu benytter sig af.

Arbejdet betyder, at MCH Arena ikke står klar, når den nye sæson indledes – forhåbentlig med en række europæiske kvalifikationskampe. Derfor skal der findes et nyt stadion til efterårets første kampe.

- Vi er i en god dialog med Viborg FF, og derfor er det så godt som sikkert, at eventuelle europæiske kvalifikationskampe samt de første hjemmekampe i Alka Superligaen spilles på Viborg Stadion, siger Jørgensen og uddyber.

- FC Midtjylland og Viborg har aldrig hjemmekampe i samme weekend. Det er en gammel aftale, der ligger mellem Midt- og Vestjyllands Politi og Divisionsforeningen, så derfor opstår der ikke problemer i, at stadionet i Viborg vil være optaget, forklarer den kommercielle direktør.

Når MCH Arena står klar har den en kapacitet på 22.500. Det betyder, at billetpriserne kan halveres til fremtidige europæiske kampe, hvor FC Midtjylland har en målsætning om deltagelse i et europæiske gruppespil tre gange inden 2020.

- Udvidelsen betyder, at vi kan sænke billetpriserne. Vi kommer til at fordoble tilskuerkapaciteten, og derfor kan vi halvere billetpriserne, siger Jacob Jørgensen.