12.12.2018, 09:06 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Med hestevogn i Cairo sent om aftenen

Der var drama og opstandelse i hotelbaren, da Claus Steinlein ifølge rygterne havde været skyld i et slagsmål

Engang var FC Midtjylland på tur til Egypten – turen fungerede som en slags afslutning på sæsonen – og undervejs var der sædvanen tro indlagt en officiel middag med værterne.

Da den var afsluttet sidst på aftenen, besluttede delegationen fra FC Midtjylland at tage ind til Cairo for at få en enkelt øl.

I den ene taxa befandt Thomas Thomasberg og Glen Riddersholm sig blandt andre, i den anden sad Claus Steinlein, Jan Rindom og Jørn Kjær, og stemningen var høj i begge taxaer.

På et tidspunkt beslutter Claus Steinlein & Co. sig for, at de bestemt skal tage en hestevogn i stedet for.

De stiger ud af taxaen, prajer en hestevogn, hvor Claus sætter sig forrest hos kusken, mens de to andre sætter sig i vognen.
De trasker roligt igennem et fortsat pulserende Cairo sent om aftenen, og det er en stor oplevelse.

Da de kommer til hotellet, hvor de skal have en øl, forsvinder Jørn Kjær i en kort sekvens, og da han kommer tilbage, kigger de andre på ham med store øjne.

Han er rød i ansigtet, som også er voldsomt hævet, og det viser sig, at han er overfølsom over for heste.
- Men som den loyale kriger han er, sagde Jørn naturligvis ikke noget om det, husker Claus Steinlein.

De besluttede sig hurtigt for at få det bedste ud af det, så da de stødte til den anden gruppe inde i hotelbaren, handlede historien ikke om overfølsomhed og heste.
I stedet handlede historien om slagsmål.

En indlevende og dramatisk fortælling om, at Claus Steinlein fra hestevognen havde råbt efter en flok på gaden, og de kvitterede med at angribe danskerne.

Den eneste, som havde modet til at tage kampen op, var Jørn Kjær, og det betalte han en dyr pris for, fortalte Claus Steinlein & Co. de måbende kollegaer.

Der skulle involveres politi, sagde de andre. Helt sikkert. Og hvad skulle meldingen være til spillertruppen næste morgen? De skulle jo vide besked om slagsmålet.

Kendere af Claus Steinlein vil vide, at han selvfølgelig ikke afslørede sagens rette sammenhæng lige med det samme, men til sidst blev han nærmest tvunget til det – fordi historien om slagsmålet var ved at stikke helt af.