25.08.2016, 23:25 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Nederlag og Europa League-exit i Tyrkiet

FC Midtjylland glippede muligheden for nyt europæisk gruppespil

Det lykkedes ikke FC Midtjylland at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet for andet år i træk. Osmanlispor vandt returkampen med 2-0 og går dermed videre med en samlet sejr på 3-0.

Det første mål faldt efter 20 minutter, da de tyrkiske værter kom til en god afslutning midt for mål. Den fik Johan Dahlin dog afværget, men på returen var den svenske keeper prisgivet, da Tiago Pinto hurtigt fulgte op.

Forinden havde André Rømer ellers været tæt på at give de danske gæster en drømmestart, da han helflugtede Rilwan Hassans indlæg snert forbi den ene opstander. Retfærdigvis skal det også nævnes, at hjemmeholdet i kampens indledning også havde en god mulighed.

Også Rasmus NK fik en god mulighed i første halvleg. Efter et par hovedstødsdueller i feltet dumpede bolden ned for fødderne af teenageren, men han fik sendt bolden over mål.

I anden halvleg øgede hjemmeholdet til 2-0 på et mål direkte på frispark. For mens de fleste forventede et indlæg, ville målskytten til 1-0 det anderledes, og i stedet for at sende bolden ”ind over byen” sendte han den i nettet i det korte hjørne til overraskelse for Johan Dahlin og det meste af stadionet.

På trods af mavepusteren fortsatte de midtjyske spillere jagten på miraklet, og dertil hjalp Johan Dahlin med flere gode redninger. Men på trods af et par gode midtjyske forsøg fra blandt andre Kristoffer Olsson og Martin Pusic, så lykkedes det ikke at komme på tavlen.

Heller ikke indskiftede Rafael van der Vaart, der fik de sidse 20 minutter, hvor han viste, at han meget gerne vil deltage i spillet, kunne forhindre et midtjysk exit til europæisk fodbold i denne sæson.

Osmanlispor FK – FC Midtjylland 2-0 (1-0)
1-0 Tiago Pinto 20’
2-0 Tiago Pinto 50’

Start-11: Johan Dahlin, Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Filip Novak (’62 Mikkel Duelund), Markus Halsti, Jakob Poulsen (55’ Martin Pusic), Kristoffer Olsson, Andre Rømer, Rilwan Hassan, Vaclac Kadlec (72’ Rafael van der Vaart)

Bænk: Mikkel Andersen, Kristian Riis, Alexander Munksgaard, Mikkel Duelund, Rafael van der Vaart, Mads Døhr Thychosen, Martin Pusic