08.06.2016, 12:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Øget fokus på social ansvarlighed hos FC Midtjylland

Speditionsfirmaet ALPI er ny CSR-sponsor hos FC Midtjylland fodbold

ALPI og FC Midtjylland har indgået et CSR-partnerskab, som betyder en øget fokus på social ansvarlighed hos FC Midtjylland, der i mange år har arbejdet med CSR i lokalområdet.

- Sport handler om fællesskab og indebærer også at tage ansvar for vores fælles samfund. For FC Midtjylland har det altid været vigtigt at tage et socialt ansvar i vores region, og derfor er vi også glade for vores nye CSR-samarbejde med ALPI, der har stor erfaring med at kombinere sport og social ansvarlighed, fortæller Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i FC Midtjylland.

Special Olympics fodbold hos FCM
Hos ALPI ser man ligeledes frem til samarbejdet.

- Vi har igennem flere år sat social ansvarlighed højt på dagsordenen. Det har vi blandt andet gjort ved at medvirke til at udviklingshæmmede (Special Olympics) får mulighed for at dyrke sport. Derfor er det en naturlig del af aftalen med FC Midtjylland, at der fremover vil være et Special Olympics fodboldhold i FC Midtjylland – således at midtjyske udviklingshæmmede bliver en del af miljøet omkring FCM samt kommer til at spille i FCM-trøjer, ligesom deres idoler på superligaholdet, siger Søren Præst, koncernansvarlig for salg og marketing hos ALPI.

- Special Olympics er et hjerteprojekt hos ALPI, og vi er af den faste overbevisning, at det rette CSR-samarbejde mellem sportsklubber og erhvervslivet giver rigtig god mening for alle parter.

- Vi har på håndboldfronten oplevet, hvor afgørende det er for de udviklingshæmmede at kunne dyrke idræt. Vi vil gerne give fodboldspillerne de samme muligheder og lignende store oplevelser indenfor sportens verden. Og med vores nye sponsorat hos FC Midtjylland har vi netop muligheden for at kunne virkeliggøre dette projekt. Det glæder os rigtigt meget, siger Søren Præst.

Spændende oplevelser i vente
Skal man tro FCM og ALPI, så venter der mange unikke oplevelser for de udviklingshæmmede fodboldspillere.

- Vi har allerede planer om forskellige tiltag efter sommerferien, og jeg kan garantere for, at der bliver store oplevelser for både de udviklingshæmmede, superligaspillerne samt publikum på MCH Arena, siger Jacob Jørgensen.

Det nye partnerskab vil ligeledes åbne op for andre CSR-tiltag end Special Olympics.

- Vi vil sammen med FC Midtjylland holde øjnene åbne for, om der er andre steder, vi kan hjælpe og gøre en forskel. Vi har flere idéer i støbeskeen, som vi nu skal til at diskutere og planlægge sammen, slutter Søren Præst fra ALPI.