06.09.2017, 13:28 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Opsamling: FCM’ere på landsholdet

Masser af “ulvescoringer” i landsholdsregi - bl.a. et hattrick af Rasmus Nissen! Få det fulde overblik over FCM-spillernes deltagelse for deres respektive nationalmandskaber.

Arkivfoto: Rasmus Nissen i kamp mod Italiens u21-landshold.

 

Alexander Sørloth, Norge

VM-kvalifikation:
01.09.2017: Norge - Aserbajdsjan 2-0
04.09.2017: Tyskland - Norge 6-0

Nordmændene gik ind til opgørene mod Aserbajdsjan og Tyskland med en svær opgave foran sig. Matematisk var kvalifikation stadig mulig, men det ville kræve en imponerende slutspurt samt pointtab af konkurrenterne til andenpladsen.

Den formstærke FCM-angriber, Alexander Sørloth, spillede fra start mod Aserbajdsjan, hvor han blev taget ud efter 72 minutters spil til fordel for Tarik Elyounoussi. Her førte nordmændene med 2-0 på en straffescoring af Joshua King og et aserbajdsjansk selvmål, og 2-0 blev også kampens slutresultat.

Sejr og optur blev dog erstattet af et sandt mareridt for det norske landshold, der tre dage senere blev sønderknust af Tyskland. Hele 6-0 endte det til de regerende verdensmestre i en kamp, hvor Alexander Sørloth denne gang så alle 90 minutter fra bænken.

Norge er nu endegyldigt uden mulighed for at kvalificere sig, selv om der fortsat resterer to runder i Gruppe C. Tyskland og Nordirland har definitivt sat sig på de to øverste pladser.

 

Filip Novák, Tjekkiet

VM-kvalifikation:
01.09.2017: Tjekkiet - Tyskland 1-2
04.09.2017: Nordirland - Tjekkiet 2-0

I samme gruppe som Norge var tjekkerne stadig i spil til andenpladsen, men det ville i første omgang kræve en sejr over suveræne Tyskland, der endnu ikke havde sat point til. Hjemme i Prag var Tjekkiet da også tæt på at være det første mandskab i Gruppe C til at tage point fra tyskerne, da Vladimir Darida udlignede på et langskudsmål mod landet, hvor Hertha Berlin-spilleren huserer til hverdag. Mats Hummels’ fantastiske hovedstød to minutter før tid sikrede dog tyskernes fortsatte sejrsmarch.

Da Nordirland samtidig tog den forventede sejr i San Marino, spillede Tjekkiet for livet i den efterfølgende udekamp i Belfast, hvor kun en sejr kunne bevare det snævre håb om en andenplads. Nordirerne knuste dog den sidste tvivl med en sejr på 2-0, og dermed kan hverken Aserbajdsjan på tredjepladsen, Tjekkiet på fjerdepladsen eller Norge på femtepladsen nu længere nå Nordirlands andenplads.

Filip Novák fik fuld spilletid i opgøret mod Tyskland. Mod Nordirland startede han inde og blev udskiftet midtvejs i anden halvleg, da hjemmeholdet allerede førte 2-0, og tjekkerne var nødtvunget til at satse offensivt.

 

Tim Sparv + Markus Halsti, Finland

VM-kvalifikation:
02.09.2017: Finland - Island 1-0
05.09.2017: Kosovo - Finland 0-1

De to landskampe bød på opture for finnerne, der dog allerede havde udspillet deres rolle i Gruppe I. Først tog holdet en overraskende skalp med en sejr hjemme mod Island, der ellers ligger i tæt duel med Ukraine og Tyrkiet om den playoff-givende andenplads. Dernæst hentede det finske landshold en udesejr i Kosovo, der udgør puljens bundprop med blot ét point for otte kampe.

Tim Sparv spillede to gange 90 minutter som anfører, mens Markus Halsti var med på bænken i begge opgør.

 

Bozhidar Kraev, Bulgarien

VM-kvalifikation:
31.08.2017: Bulgarien - Sverige 3-2
03.09.2017: Holland - Bulgarien 3-1

Med sejren over Sverige er bulgarerne fortsat i live i Gruppe A, hvor holdene fra første- til fjerdepladsen ligger inden for fem points afstand med to kampe tilbage.

Mod de blå-gule blev Bozhidar Kraev indskiftet med et kvarter tilbage og var dermed på banen, da Ivailo Chochev afgjorde opgøret til hjemmeholdets fordel efter en omstilling. Det var Kraevs anden A-landskamp. Bulgariens nederlag ude mod Holland så FCM’s 20-årige offensivtalent fra bænken.

 

Awer Mabil, Australien

VM-kvalifikation:
31.08.2017: Japan - Australien 2-0
05.09.2017: Australien - Thailand 2-1

“The Aussies” lå side om side med Saudi Arabien på en delt andenplads før puljens sidste runde, men med en lidt dårligere målscore, der i den asiatiske kvalifikation tæller over indbyrdes opgør. Derfor skulle der helst en sejr til - og gerne en stor én af slagsen - i jagten på andenpladsen, der giver direkte kvalifikation frem for tredjepladsens playoff. Samtidig skulle de gule og grønne australiere håbe på, at saudierne ville sætte point til hjemme mod gruppens førerhold, Japan, der dog allerede var sikre på førstepladsen. Den sikrede ‘Nippon’ i andensidste spillerunde med en hjemmesejr over Australien, mens De Forenede Arabiske Emirater slog Saudi Arabien.

Australierne hentede de nødvendige point med en sejr over gruppens bundhold, Thailand, men det var ikke nok til at snuppe andenpladsen. Saudi Arabien hentede ligeledes tre point mod Japan, og dermed skal “Soccer-roos” ud i playoff for at komme med til VM-slutrunden i Rusland.

Awer Mabil er for øjeblikket udlejet fra FC Midtjylland til Pacos Ferreira fra den bedste portugisiske række. Den australske kantspiller med sydsudanesiske rødder så begge opgør fra bænken.

 

Rasmus Nissen + Mikkel Duelund, Danmark u21

EM-kvalifikation:
31.08.2017: Færøerne - Danmark 0-3
05.09.2017: Danmark - Litauen 6-0

U21-landsholdet tog hul på kvalifikationen til EM med to kampe, der skulle give seks point. Og det gjorde de da også - ikke mindst takket være en 20-årig højreback fra Brande...

Begge FCM’s u21-danskere fik fuld spilletid i sejren på Færøerne, hvor Rasmus Nissen tegnede sig for assisten til Marcus Ingvartsens føringsmål og efterfølgende selv scorede til 0-2 på hovedstød.

Også mod Litauen i Aalborg startede både “Due” og “NK” på banen, og sidstnævnte var slet, slet ikke færdig med målscoringen for denne gang. Nissen scorede tre af danskernes seks kasser, hvoraf det sidste mål - et flot ét af slagsen - mindede om dét, han for nylig scorede hjemme mod FC Nordsjælland. Mikkel Duelund tegnede sig for assisten til 4-0, før han blev udskiftet med godt et kvarter tilbage.

Efter de to sejre fører Danmark gruppen foran Polen med fuldt udbytte for to kampe og en målscore på svimlende 9-0. Polakkerne har dog en kamp til gode.

Se alle fire NK-kasser og de andre danske highlights på DBU TV >>>

 

Jákup Thomsen, Færøerne u21

EM-kvalifikation:
31.08.2017: Færøerne - Danmark 0-3
05.09.2017: Finland - Færøerne 1-1

Angriberen, som FCM har udlejet til Thisted FC, spillede alle 90 minutter i opgøret mod Danmark, men de rød-hvide holdt både ham og de øvrige unge færinge fra fadet.

I tirsdagens udekamp i Finland var Jákup Thomsen til gengæld involveret i gæsternes enlige scoring. Han assisterede således til 1-1, der blev slutresultatet. Finlands føringsmål blev sat ind af FCM-ejede Kaan Kairinen.

 

Mikael Anderson, Island u21

EM-kvalifikation:
04.09.2017: Island - Albanien 2-3

De unge islændinge skuffede med et nederlag mod Albanien hjemme på vulkanøen. Halvt islandske Mikael Anderson, som FC Midtjylland netop har udlejet til Vendsyssel FF, var ikke med i opgøret for hjemmeholdet.

 

Kaan Kairinen, Finland u21

EM-kvalifikation:
05.09.2017: Finland - Færøerne 1-1

U21-finnerne havde blot én landskamp på programmet i denne omgang. På hjemmebane tog de hvid- og blåklædte imod Færøerne, der var kommet skidt fra land med 0-3 hjemme mod Danmark.

Finland gjorde det endnu værre for Jákup Thomsen og Færøerne, da ingen ringere end FCM’s Kaan Kairinen åbnede målscoringen ti minutter inde i anden halvleg. Blot et par minutter senere stod det dog igen helt lige, da en anden ulv, Jákup Thomsen, lagde op til Meinhard Olsens udligning. 1-1 blev slutresultatet, og mens vi glæder os over FCM-succes, må resultatet være en smule uforløsende for begge mandskaber.

Kaan Kairinen er i øjeblikket udlejet til Skive IK i 1. Division.

 

Andreas Poulsen + Sebastian Buch, Danmark u19

Fire-nationersturnering i Norge:
30.08.2017: Danmark - Sverige 4-2
02.09.2017: Danmark - Østrig 1-4

FCM’s unge venstreback, Andreas Poulsen, nettede til 3-1 midtvejs i første halvleg, da Danmark slog Sverige med 4-2. Sebastian Buch sad på bænken for de rød-hvide.

Efter den flotte sejr over nabolandet kom danskerne ned på jorden igen, da holdet tabte med hele 1-4 til Østrig. Her var FCM atter repræsenteret ved Andreas Poulsen.