30.08.2020, 08:49 | Af: Jens Risom | Foto: Getty Images

Overblik: FCM-spillere på landsholdstjeneste

De første landsholdssamlinger siden COVID-19 satte fodboldverden på pause, starter nu. Se her, hvilke spillere fra FC Midtjylland, der skal repræsentere deres respektive landshold

Udskydelsen af EM 2020, der blandt andet skulle afholdes i Danmark, betød, at alt landsholdsfodbold blev tilsidesat for at få afviklet de forskellige ligaer rundt omkring i Europa.

Nu er 20/21-sæsonen for døren, men inden 3F Superligaen begynder, er der landsholdspause. Det betyder, at otte spillere fra FC Midtjylland i den kommende halvanden uge ikke er finde på træningsbanerne i Ikast. I stedet trækker de i landsholdstrøjen.

På Danmarks U21-landshold er både Anders Dreyer og Gustav Isaksen blevet udtaget. Dreyer har spillet 15 kampe for U21-landsholdet, mens Isaksen, som kommer fra samarbejdsklubben Roslev IK, kan få debut. Danmark spiller mod Ukraine og Nordirland i EM-kvalifikationen.

På den anden side af Øresund var Jens-Lys Cajuste kaldt ind til Sveriges U21-trup, men midtbanespilleren har måtte melde fra i denne omgang. Mod sydøst i Europa er Bozhidar Kraev igen udtaget til det bulgarske A-landshold, hvor der venter kampe mod Irland og Wales. 

Mikael Anderson er udtaget til det islandske landshold. Offensivspilleren har hidtil spillet fem kampe for Island, og den kamptotal kan blive øget i de kommende Nations League-kampe mod England og Belgien. Elias Rafn Olafsson, der er udlejet til FC Fredricia, sætter også kurs mod Island, hvor han sammen med U21-landsholdet møder Sverige.  

Tilbage i Danmark er FC Midtjylland godt repræsenteret på U19-landsholdet. Oliver Sørensen og Nikolas Dyhr, der begge har fået Superligadebut, er med. Det er Mads Kristian Hansen med fortid i samarbejdsklubben Ikast FC og Tobias Anker, som har tidligere har været i Hammerum IF og Herning Fremad, også. Sidstnævnte er netop blevet udlejet til FC Fredericia. 

Victor Stange Lind skal med U18-landsholdet, hvor han kan få sin debut efter 20 kampe på U16- og U17-landsholdet. 

Vi ønsker alle FC Midtjylland-spillerne held og lykke i landsholdstrøjen.