10.04.2017, 18:30 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Reserverne satte Viborg-rivaler til vægs

Tre midtjyske kasser, tre velfortjente point. FCM’s reserver leverede en stærk indsats i dagens lokalopgør

De midtjyske reserver byggede fint videre på søndagens Superligasejr over Sønderjyske. I dag var det lokalrivalerne fra Viborg, som stod for skud – og det i bogstavelig forstand. Ulvene sparkede gæstfriheden til side og tørnede mod store scoringsmuligheder. Men inden de voldte den grønne defensiv store problemer, tog ulvene en mere forsigtig start.

- Viborg stillede op med et solidt hold, som havde mere erfaring og flere Superligakampe i benene. Det resulterede i, at vi gennem de første 45 minutter forsvarede mere, end vi angreb, og set på forskel i kilo og erfaring var det okay, sagde FCM-træner Søren Bjerg og uddybede:

- Gæsterne pressede højt, og vi prøvede at spille dem ud – dog uden meget held. Vi skabte mest via omstillinger og kom også til et par fine chancer i første halvleg.

Efter en halv time på grønsværen, var FCM’s Rasmus Nicolaisen på pletten. Midterforsvareren headede hjemmeholdet i front på et hjørnespark, som var servet af Nicolas Madsen.

I modsatte ende kom Viborg også til chancer. De udnyttede fejl i FCM’ernes opspil og gav de grønne et par muligheder på omstillinger.

- I pausen justerede vi en del. Vi skiftede nogle spillere helt ude af positioner, men det gav fint afkast. Anden halvleg var mere på vores præmisser. Vi havde bedre fat, var mere på bolden og skabte mange muligheder, sagde Søren Bjerg.

Efter 74 minutter bankede Mikkel Jakobsen kuglen op i det lange hjørne et stykke ude fra feltet. Og seks minutter senere brillerede Nikolaj Kirk til 3-0. Midtbanespilleren endte via et gennembrud på venstre nede ved baglinjen, og det, som der måske var tænkt som et indlæg, endte som et flot mål i det lange hjørne.

- Det var fuld fortjent, at vi vandt i dag. Udover de mål, som vi scorede, havde vi i løbet af anden halvelg fire store chancer, som kunne have budt på mere. Mange af spillerne er hårdt pumpet for tiden med mange kampe, særligt akademispillerne. Men de leverede alle sammen en stærk indsats, sagde en tilfreds FCM-træner.

FCM II – Viborg II: 3-0 (1-0)
32’ 1-0 Rasmus Nicolaisen
74’ 2-0 Mikkel Jakobsen
80’ 3-0 Nikolaj Kirk

FCM II: Andreas Raahauge, Hanus Sørensen(70’ Nicolai Damkjær), Nicolas Madsen (45’ Michael Baidoo), Rasmus Nicolaisen, Mikkel Jakobsen, Marc Dal Hende(62’ Mads Carlson), André Rømer, Nikolaj Kirk, Gloire Rutikanga, Simon Kroon, Aziz Essaisi (82’ Samson Onomigho)