15.11.2016, 17:27 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Sejr over EfB sender ulvene til tops i reserveligaen

FC Midtjylland leverede et flot comeback i dagens topkamp mod EfB, da de vendte 1-2 ved pausen til en samlet 4-2-sejr

Der ventede ulvene et vigtigt opgør i reserveligaen, da de i dag krydsede klinger med EfB på hjemmebane. Inden kampen duellerede de to mandskaber om den eftertragtede førsteplads, som giver adgang til mesterskabsslutspillet. FCM havde inden kampen lagt sig i spidsen med 14 point, mens Esbjerg fulgte lige i hælene med 13 point.

Midtjyderne satte sig på opgøret fra start og fik godt fat i spillet. Det udmøntede sig i et flot mål efter bare ni minutter på et godt gennemspillet angreb. Martin Pusic fandt Jákup Thomsen, som bragte FC Midtjylland i front 1-0. Men denne føring holdt ikke længe.

- Efter en fin start og hurtig føring dalede niveauet. Vi smed for mange bolde væk i vores opspil, og det gav Esbjerg chancer på omstillinger. En kombination af en knoldet og ujævn bane samt dårlige beslutninger, førte til boldtab og udligning fra gæsterne, sagde træner Lars Knudsen.

Udligningen faldt i det 12. minut, og tyve minutter senere fulgte Esbjerg op med endnu en scoring, hvorefter de kunne gå til pause med en 2-1-føring.

'Comeback time'
Efter pausen fik FC Midtjylland justeret spillet, og det førte til en minimering af boldtab. I det 55. minut var Jákup Thomsen igen på pletten og udlignede til 2-2, og derfra så ulvene sig ikke tilbage.

Blot tre minutter senere fandt FC Midtjylland igen frem til netmaskerne på et angreb bygget op nede fra defensiven. Bolden endte i fødderne på Marco Larsen midt på banen, som hamrede den i mål fra distancen. 3-2 til hjemmeholdet.

- Anden halvleg var absolut godkendt. Vi spillede os til nogle fine angreb med flere gennembrud og fik nogle gode chancer på standardsituationer. Så overordnet set er vi tilfredse med kampen, men vi skal selvfølgelig forsøge at levere en mere jævn præstation over 90 minutter, sagde Lars Knudsen.

Inden slutfløjt kom Zackarias Faour på scoringstavlen, og kampen endte 4-2 i midtjysk favør. Dermed forsvarede FC Midtjylland førstepladsen og er nu sikre på at slutte i top to, der giver adgang mesterskabsslutspillet – et vigtigt mål for træner Lars Knudsen.

- Det er utrolig vigtigt for os at gå videre til mesterskabsslutspillet. Det er være sindssyg god træning for akademisterne og Superliga-spillerne bliver matchet på højeste niveau, siger Lars Knudsen.

Sidste kamp for FC Midtjyllands reservehold er mandag den 21. november mod OB på udebane.

FCM II vs. Esbjerg II: 4-2 (1-2)
9’  1-0 Jákup Thomsen (assist Martin Pusic)
12’ 1-1 Esbjerg
32’ 1-2 Esbjerg
55’ 2-2 Jákup Thomsen
58’ 3-2 Marco Larsen (assist Zackarias Faour)
69’ 4-2 Zackarias Faour

FCM II:
Mikkel Andersen, Gloire Rutikanga, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær, Tim Sparv (65’ Nikolaj Hammelsvang Kirk), Marco Larsen (70’ Mikkel Elbæk Jakobsen), Kristoffer Olsson (65’ Andreas Poulsen), Jákup Ludvig Thomsen, Zackarias Faour (75’ Mads Carlson), Martin Pusic (75’ Aziz Essaisi)

Ikke benyttet:
Andreas Raahauge, Mathias Nors