09.08.2016, 13:30 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Sommerbold på Heden

250 udviklingshæmmede fodboldspillere dyster lørdag den 13. august på banerne ved Hammerum Hallen. FCM Special Olympics er med

Blandt de dystende hold er der fire hold fra FCM/Hammerum IF Special Olympics, som for første gang optræder i officiel FCM-spillerdragt. Hammerum IF Special Olympics blev en del af FC Midtjylland i forbindelse med et CSR-samarbejde mellem speditionsfirmaet ALPI og FC Midtjylland.

Træner for Special Olympics-holdet Carsten Sjørvad ser frem til weekendens udfordringer.

- Vi afholder stævnet for anden gang og ser frem til at tage imod en masse glade fodboldspillere mellem 8 og 50 år. Vi håber, at kunne give alle en oplevelse, hvor netop de er i fokus, siger Sjørvad.

Udviklingshæmmede voksne har ofte ikke mange midler, derfor er det vigtigt for arrangørerne, at deltagelsen i stævnet er gratis - på den måde kan alle være med. Og med sponsoreres hjælp får alle spillerne - udover fodboldoplevelser - blandt andet t-shirts, rygsæk og frokost. 

Lupus på banen
Superligatræner Jess Thorup er begejstret over, at holdet skal i kamp.

- Det glæder os, at de fire FCM/Hammerum IF Special Olympics-hold nu skal i kamp. Og vi håber, at alle spillerne får en festlig dag fyldt med fodbold og godt socialt samvær. Superliga-holdet skal forsvare regionens ære i hovedstaden, og vi har derfor ikke mulighed for at heppe i Hammerum. Men vi ønsker god vind til vores hold, siger Thorup.

Derimod er FC Midtjyllands maskot Lupus at finde i Hammerum og vil blandt andet være med til at fejre vinderne.

Hold fra hele Jylland, Fyn og et enkelt sjællandsk hold deltager i lørdagens sommerbold på Heden. Og Carsten Sjørvad opfordrer tilskuere til at aflægge banerne ved Hammerum et besøg, hvor der spilles kampe mellem kl. 9.30 og 16.30.