29.09.2016, 11:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Uledsagede flygtninge var til kamp på MCH Arena

Mindreårige asylansøgere fra Børnecenter Rovvig så FC Midtjylland vinde over AC Horsens

Mere end 8000 tilskuere var mødt op på MCH Arena, da FC Midtjylland i søndags i et målrigt opgør slog AC Horsens med 5-2. Blandt tilskuerne var 70 uledsagede mindreårige asylansøgere, som FC Midtjylland havde inviteret til opgøret.

De bor til dagligt på Børnecenter Rovvig på Mors.

- Vores unge er jo ikke anderledes end andre danske unge, de vil også gerne se nogle professionelle spillere. Det er jo lidt en kultur i Danmark at følge et hold, og stemningen er bare så meget bedre i virkeligheden, så det skal de selvfølgelig også opleve, forklarer Steen Tøtterup Mogensen, der er aktivitetsmedarbejder på børnecentret.

Kan spejle sig i spillerne
- Vi har mange drenge, der selv elsker at spille fodbold, og de har jo nok en lille drøm om, at det en dag er dem, der løber rundt derned på grønsværen, siger Steen Tøtterup Mogensen og forklarer, at især midtjydernes afrikanske spillere er en inspiration for drengene.

- Vores knægte kan se, at det kan lade sig gøre at blive professionel, selv om man har eller kommer fra en anden baggrund. Det smitter jo positivt af at se nogle dygtige spillere, så vil man gerne selv hjem og træne så man kan blive en af "dem".

Steen Tøtterup Mogensen mener, at arrangementer som at tage til en fodboldkamp kan være med til at hjælpe integrationen i den rigtige retning.

Letter integrationen
- Hver gang vi kommer ud til et større arrangement, vokser de med det, og det letter helt sikker integrationen, at de er ude at møde andre. Så snart vi er på udflugt, går snakken også på tværs af nationaliteterne, og det ryster dem sammen, for klarer han.

Det er dog ikke helt nyt for asylansøgerne at være på MCH Arena. I foråret var de også til en kamp på FC Midtjyllands hjemmebane, ligesom ulvene var med, da Børnecenter Rovvig i sommer havde arrangeret en fodboldskole for asylbørn.

- Det er vildt fedt, at vi har fået et godt sammenarbejde op at køre. Mange af børnene husker tydeligt vores fantastiske fodboldskole i sommer, hvor Svend Graversen og tre akademispillere var oppe ved os. Så også på baggrund af det er det jo naturligt for os at tage dem med til Heden og se fodbold, siger Steen Tøtterup Mogensen, der selv er passioneret FCM-fan. Og det ved drengene godt.

- FC Midtjylland er jo mit hold, så da vi havde vundet over Horsens, kom de fleste knægte og sagde tillykke med sejren til mig, griner aktivitetsmedarbejderen.

Glade for at kunne hjælpe
I FC Midtjylland er man glade for, at man kan være med til at give drengene en god oplevelse.

- Vi har i lang tid været i kontakt med Steen og Børnecenter Rovvig, og vi er bare glade for, at vi kan støtte op om de initiativer, de laver. Vi er glade for, at vi kan bidrage til en god oplevelse for drengene, og det er dejligt at se deres begejstring, når de er på MCH Arena. Kan vi være med til at gøre en lille forskel for drengene, er vi både glade for det og stolte over det, siger kommunikationschef i FC Midtjylland Martin Dons.

Børnecenter Rovvig blev etableret i marts 2016 og har plads til 100 uledsagede mindreårige asylansøgere, som bor på den tidligere Rovvig Efterskole i naturskønne omgivelser på Vestmors.