10.10.2019, 13:02 | Af: Berit Schultz Thynebjerg | Foto: FC Midtjylland

Velklædte spillere i Udsatte Ligaen

Antallet af unge hjemløse i Danmark har været støt stigende i en årrække og FCM Samfund vil gerne være med til at gøre en forskel. Derfor har vi indgået et samarbejde med Potentialehotellet

Potentialehotellet et herberg og forsorgshjem for mennesker mellem 18-30 år, der har svært ved at bo i eget hjem eller ikke har et hjem. Derudover arbejder de på at give en masse gode oplevelser, da deres filosofi er, at ”der skal 10 gode oplevelser til for at opveje 1 dårlig”.

FCM Samfund vil gerne støtte op om at give gode oplevelser. Derfor har FCM Samfund givet spillertrøjer til de udsatte beboere på Potentialehotellet der deltager i Udsatte Ligaen. Udsatte Ligaen handler om at skabe positive oplevelser for udsatte unge. I den forbindelse kom en håndfuld af beboerne forbi træningen i Ikast, hvor de fik mulighed for at hilse på FC Midtjylland spillerne og fik overrakt deres spillertrøjer.

- Så kom den første kamp i Esbjerg. Her mødes stærke personligheder som har været ramt af livet i et stærkt fællesskab uden alkohol og stoffer, hvor fodbold, bevægelse og fællesskab er i højsædet. En vigtig detalje er, at i Udsatte Ligaen er der kun vindere - alle har vundet ved at møde op, skriver Potentiale Hotellet på deres Facebook. 

For spillerne i FC Midtjylland betyder det meget at være med til at gøre en forskel for de mennesker, som har det svært.

- Jeg er virkelig glad for, at kunne bidrage med en lille ting til at de unge kommer ud og oplever fællesskabet på en fodboldbane. Og fedt, at de skal spille med FC Midtjylland på brystet, fortæller Emiliano Marcondes. 

Foruden støtte til Potentialehotellet donerer spillertruppen 1.000 kr. pr. mål de scorer resten af året. Beløbet går ubeskåret til FCM Samfunds projekt Julegaver, hvor børn i mindrebemidlede familier får julegaver. 

Hvis du, ligesom Superligatruppen, vil donere et beløb til julegaver til børn i økonomisk trængte familier, så kan du sende dit bidrag til FCM Samfund via MobilePay. Du skal blot sende det ønskede beløb – stort som småt – til nummeret 31871 og skrive Julegaver.