22.01.2017, 21:33 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

FCM-talenter i dansk målshow

Japhet Sery og Nicolas Madsen satte et flot punktum på ungdomslandsholdenes træningslejr med en kasse hver

Det danske U17-landshold. FC Midtjyllands Nicolas Madsen i nummer 17.  Foto: DBU

For det danske U16-, U17- og U19-landshold har denne uge stået på træningslejr under varme himmelstrøg på Cypern. Og fem FCM-talenter har været i aktion.

På det danske U17-landshold var der blevet plads til to midtjyske debutanter. Japhet Sery og Nicolas Madsen gjorde begge deres entré – og det med bravur. I anden og sidste træningskamp fandt begge FCM’ere frem til nettet mod det lokale hold Famagusta, som stillede med spillere fra årgangen ældre.

Japhet Sery åbnede målshowet med den første kasse efter 12 minutter. Nicolas Madsen fulgte op med endnu en FCM-scoring et kvarter senere. Kampen endte 6-0 i dansk favør. Dermed kunne U17-landsholdet rejse hjem fra Cypern med ’clean sheet’. I holdets første test stod de over for Cyperns U17-landshold, som Japhet, Nicolas og co. besejrede 3-0.

Også det danske U19- og U16-landshold kunne rejse hjem fra træningslejren med sejr i bagagen. På U19-mandskabet var FC Midtjyllands Andreas Poulsen og Victor Torp Poulsen udtaget til truppen. En trup som kom stærkt fra start, da de besejrede Cypern U19 med hele 6-0. Victor Torp røg på scoringstavlen med et mål til 4-0 efter 55 minutter.

I U19-mandskabets sidste kamp stod de over for det ungarske seniorhold Mezokovesd FC, som ligger nummer 5 i den bedste ungarske liga. Men Torp, Poulsen og resten af de danske drenge snuppede en 2-1 sejr i den sidste test.

På U16-landsholdet var den unge FCM’er Nikolas Dyhr udtaget til truppen. Holdet mødte ligeledes Cypern i den første træningskamp, som endte uafgjort 0-0. I anden og sidste test stod 15-årige Dyhr og co. over for det cypriotiske klubhold Nea Salamina Famagusta, som stillede med årgangen ældre. Her blev det til en 4-1-sejr, og dermed blev det til tre på stribe på den sidste træningsdag for danskerne Cypern.