05.09.2016, 15:08 | Af: | Foto: Getty Images

Masser af landskampsminutter til FCM-spillere

Otte ulve har været i aktion for deres fædreland denne weekend, som har stået i landsholdenes tegn

Superligaen har ligget stille i weekenden, men til gengæld har der været fuld program for landsholdene. Og her har FC Midtjylland været flot repræsenteret.

90 minutter til Novák
Søndag aften spillede Filip Novák hele kampen, da Tjekkiet tørnede sammen med Nordirland i VM-kvalifikationen. Tjekkiet sad mest på bolden, men de måtte nøjes med en deler, da det ikke lykkedes nogle af mandskaberne at sparke bolden i nettet.

U19-nationer pudsede formen af
Samme senarie gjorde sig gældende for Finlands U19-trup og Kaan Kairinen, da de spillede den første af to venskabskampe mod Rumænien. Kaan Kairinen var på truppens startellever, men det lykkedes hverken finnerne eller rumænerne at score, hvorfor kampen endte 0-0. Næste opgør mellem de to mandskaber er tirsdag d. 6.september.

To andre 19-mandskaber var også i aktion denne weekend. Her var FC Midtjyllands Malte Jürgensen på banen, da han repræsenterede Danmark i et nordisk opgør. Det danske U19-landshold spillede den første af to testkampe mod de nordiske naboer fra Norge ved Nordic Tournament. Jürgensen blev skiftet ind i 58’minut, men de rød-hvide måtte se sig slået med 2-1 i norsk favør.

Tre ulve i dansk U18-remis
Den danske U18-landsholdstræner Claus Nørgaards hentede midtjysk forstærkning på bænken og smed Andreas Poulsen, Sebastian Buch og Victor Torp på grønsværen i opgøret mod Holland. Kampen mindede på mange måder om torsdagens kamp mellem de to nationer, som sluttede 0-0.  Det var da også scoren på måltavlen indtil det 86’ minut, hvor det lykkedes Holland at score til 1-0. Danmark udlignede i overtiden, og kampen endte uafgjort.

Også i fredags var to profiler fra FC Midtjyllands Superliga-trup i aktion. Patrick Banggaard og debutanten Rasmus Nissen hjalp Danmarks U21-landshold til tops i EM-kvalifikationen. Danmark vandt 4-0 over Wales, og truppen ligger lunt i svinget til at hive den eftertragtede EM-billet hjem.