14.10.2016, 14:34 | Af: | Foto: Getty Images

Olsson: Kæmpestort med EM-kvalifikation

Med Kristoffer Olsson som anfører sikrede Sverige sig ligesom Danmark en plads ved næste sommers U21-EM

Efter to landskampe for det svenske U21-landshold er Kristoffer Olsson tilbage i FC Midtjylland. Og det efter et succesrigt ophold med landsholdet, der gav to sejre, og dermed spillede svenskerne sig ligesom Danmark til U21-EM i Polen næste sommer.

Og det var med Kristoffer Olsson som en af hovedrolleindehaverne i begge kampe. I den imponerende 4-2-sejr over Kroatien bragte Olsson Sverige foran 2-1, mens han var arkitekten bag alle tre mål i 3-0-sejren over Estland.

- Vi vidste, at det var en hård pulje med Kroatien og Spanien som favoritter, men vi havde også lidt pres på os, fordi vi vandt ved den seneste slutrunde. Det er kæmpe stort, at vi kvalificerede os til EM, og det betyder meget for hele Sverige som fodboldnation, siger Kristoffer Olsson.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND VS. AAB SØNDAG KL. 18.00 - KØB BILLETTER HER >>

Han har båret anførerbindet i kvalifikationskampene, og det er en ære for den elegante midtbanespiller at være kaptajn for sit land.

- Det er klart, at når man bærer anførerbindet for sit land, så bliver det ikke større. Jeg har løftet mit niveau lidt højere. Samtidig er jeg glad for den tillid, som landstræneren har vist mig, siger Kristoffer Olsson, der er en af de få gengangere fra den seneste EM-slutrunde.

- De andre spillere er på A-landsholdet nu. Rollen er blevet større, og man hjælper de nye, som er kommet ind på landsoldet, siger Olsson, der er stolt over, at holdet igen har kvalificeret sig til en slutrunde.

- Man ser frem imod slutrunden, men den er samtidig også langt væk, fordi det først er til sommer. Så nu har man fokus på klubben, men det bliver fedt at spille de store kampe til en slutrunde igen – forhåbentlig skal vi spille mod Danmark igen, siger han med et grin.