02.09.2016, 10:02 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Olsson og Thomsen med fuld spilletid i landsholdstrøjen

Svenske Kristoffer Olsson og færøske Jákup Thomsen var i kamp om vigtige point i EM-kvalifikationen for U21-landhold

Der er dømt landskampspause i Alka Superligaen, og det betyder, at mange spillere i disse dage er i aktion for deres fædreland.

Kristoffer Olsson bar anførerbindet for det svenske U21-landshold, da de løb på banen i en vigtig kamp mod Kroatien, som de slås med i toppen af gruppespillet. Kampen mod Kroatien var dermed på forhånd en hård opgave for et relativt nyt svensk hold med en del debuttanter i startopstillingen.

Det kroatiske mandskab sidder på spillet fra startfløjtet, men efter 20 minutter på grønsværen får den boldtekniske duo, Kristoffer Olsson og Melker Hallberg, vendt spillet, og kort inde i anden halvleg står der 1-0 i de blå-gules favør.  

Kroatien udligner i 78’ minut, og det intense opgør ender uafgjort. Kristoffer Olsson og den svenske trup tager dermed ét vigtigt point videre i forsøget på at forsvare EM-titlen fra 2015. Næste kamp er mod Spanien den 5. september på Swedbank Stadion i Malmö.

Også FC Midtjyllands Jákup Thomsen var i aktion for Færøerne. Selvom den færøske angriber kun er 18 år, er han allerede en fast del af det færøske U21-landshold. Det unge angrebstalent fik alle 90 minutter på banen, da lilleputnationen måtte se sig besejret med 3-0 mod et stærkt russisk mandskab.

Færørene er uden sejr i kvalifikationsgruppen, men får en ny chance på tirsdag, når modstanderne er Azerbaijan på udebane.

Billede: Det Færøske Fodboldforbunds facebookside