07.09.2016, 13:05 | Af: | Foto: Getty Images

Slutfløjt på landsholdspausen: 14 FCM’ere i aktion

Landsholdspausen er ved vejs ende, og hele 14 FC Midtjylland-spillere var repræsenteret på fem nationer

De europæiske storligaer har ligget stille den sidste uges tid. Grundet landskampe drog mange spillere afsted for at repræsentere deres land, heriblandt 14 styks fra FC Midtjylland.

Ni ulve i rødt og hvidt
FC Midtjylland var repræsenteret på alle danske ungdomslandshold, der har været i aktion den sidste uges tid. Senest var det Patrick Banggaard, Rasmus Nissen og Mikkel Duelund der sikrede EM-billetten med en sikker sejr over Rumænien tirsdag aften. Rasmus Nissen og Mikkel Duelund havde begge debut på U21-landsholdet, som leverede en næsten perfekt kvalifikationsrunde set med danske briller.

Malte Jürgensen pudsede formen af i et nordisk opgør mod naboerne fra Norge. Jürgensen blev skiftet ind i 58’minut, men de rød-hvide måtte se sig slået med 2-1 i norsk favør.

På U18-landsholdet var hele tre ulvetalenter i ilden i de to venskabskampe mod Holland på udebane. Victor Torp, Sebastian Buch og Andreas Poulsen var på grønsværen i begge opgør, som endte uafgjort.

Også på U17-landholdet var der midtjysk islæt. Christian Tue og Noah Iversen var med, da de rød-hvide løb ind i Montenegro på hjemmebane. En kamp som endte 2-0 i dansk favør, hvoraf Noah Iversen scorede det andet danske mål.

Flere på spil i EM-kvalifikationen
Det var ikke kun på det danske U21-landshold, FCM-spillere kæmpede for den eftertragtede EM-billet. Kristoffer Olsson bar anførerbindet i Sveriges forsøg på at forsvare EM-titlen fra 2015. Med to uafgjorte mod Kroatien og Spanien, ligger de blå-gule sig stadig til i toppen af tabellen inden de sidste kampe i oktober.

Jakúp Thomsen er efterhånden ved at være fast startellever på det færøske U21-mandskab, og det unge FC Midtjylland-talent havde da også fuld spilletid i begge kvalifikationskampe for Færøerne. Efter et 3-0 nederlag til Rusland i første opgør, hev lilleputnationen ét point hjem mod Azerbaijan.

Finsk og tjekkisk landsholdstjeneste
Markus Halsti og Kaan Kairinen tørnede begge ud for Finland på henholdsvis A- og U21-landsholdet. A-landsholdet og Halsti mødte først Tyskland i en venskabskamp, som de tabte 2-0. Derefter gjaldt det en vigtig VM-kvalifikationskamp mod debutanterne fra Kosovo. Dette opgør endte 1-1, ligesom gruppens øvrige to kampe.

Kaan Kairinen bar anførerbindet, da det finske U21-landshold testede formen mod Rumænien. Det første opgør endte med en deler, mens Finland måtte se sig slået 0-1 i anden kamp.

Endelig var Filip Novak i aktion for det tjekkiske A-landshold. Tjekkerne pudsede først formen af i en venskabskamp mod Armenien, som de vandt 3-0. Derefter mødte de Nordirland i en vigtig kvalifikationskamp til VM.  Tjekkiet sad mest på bolden, men de måtte nøjes med en deler, da det ikke lykkedes nogle af mandskaberne at sparke bolden i nettet.

FC Midtjylland spiller næste kamp på søndag, når Esbjerg fB gæster MCH Arena. Der er kick-off kl. 20.15.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND VS. ESBJERG FREDAG D. 9. SEP. KL. 20.15 - KØB BILLETTER HER