11.10.2016, 14:10 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Ulve på nordiske landsholdsopgaver

Sverige, Finland, Færøerne og Danmark. Der var midtjysk islæt på flere nordiske landshold i weekenden

Kristoffer Olsson og resten af det svenske U21-landshold cementerede pladsen til EM, da de forsvarende europæiske mestre slog gruppens nummer to, Kroatien. FC Midtjyllands Kristoffer Olsson spillede igen en central rolle, da svenskernes vandt 4-2 over Kroatien.

En flot afslutning med venstrefoden bragte Sverige foran 2-1 kort inde i anden halvleg, og målskytten Kristoffer Olsson havde efter kampen svært ved at sætte ord på forløsningen.

- Hvis jeg skal være ærlig, så er jeg lidt chokeret. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er helt fantastisk. Jeg har selvfølgelig set frem til EM i Polen længe, men lige nu glæder jeg mig bare over den her kamp, vi lige har vundet, sagde Kristoffer Olsson til TV12 efter kampen.

To ulve på finske landsholdsopgaver
Markus Halsti var igen udtaget til det finske A-landsholds kvalifikationskampe til VM. Her gjaldt det det Kroatien samt EM’s darlings fra Island. Finnerne startede med en udekamp mod de stærke øboer, og Markus Halsti var med fra start.

Finland satte sig på opgøret, og da de i det 90’ minut førte 2-1, lignede det en formsag for gæsterne. Men slutminutterne ændrede sig til en rigtig gyser. Islændingene udlignede til 2-2, og i kampens absolutte slutfase scorede Island og vandt 3-2. Finnerne formåede aldrig finde sejrstakterne, da de tre dage tørnede sammen med Kroatien, hvor de tabte 1-0 på udebane. Det efterlader Halsti og finnerne på en foreløbig femte plads i Gruppe I.

Også det unge ulve-talent Kaan Kairinen trak landsholdstrøjen over hovedet, da Finlands U19-hold krydsede klinger med Rusland og Belgien i to kvalifikationskampe til EM. FC Midtjylland-spilleren bar anførerbindet, da mandskabet sikrede sig to point efter en deler med både russerne og belgierne. Kaan Kairinen og resten af landsholdet har dog stadig mulighed for at snuppe de tre point i kampen mod Kasakhstan den 11. oktober.   

Færøske Thomsen og danske Raahauge
Jákup Thomsen er efterhånden ved at være fast startellever på det færøske U21-hold, og weekendens kvalifikationskamp var ingen undtagelse. Lilleputnationen var dog kommet på en svær opgave, da de mødte gruppen andenplads fra Østrig. Færingerne forsøgte at holde buret rent, men et enkelt østrigsk mål sneg sig ind, og kampen endte 1-0 til gæsterne.

På det danske U20-landshold var FCM-keeper Andreas Raahauge sat til at passe på den danske kasse, og det lykkedes han godt med. Danskerne slog det svenske U20-mandskab 1-0 i en venskabskamp på svensk græs.

Andreas Raahauge har været repræsenteret på samtlige ungdomslandshold indtil nu, hvilket tæller 16 landskampe for de rød-hvide.