18.01.2018, 11:20 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

- En god tur til Tyskland

Trods et smalt nederlag på 1-0 til Kaiserslautern havde ulvene en god tur til Tyskland

FC Midtjylland spillede onsdag aften årets første træningskamp, da ulvene besøgte 2. Bundesliga-holdet 1. FC Kaiserslautern. Her blev det til et smalt nederlag på 1-0 til tyskerne.

Truppen på Tysklandsturen var indskrænket, da mange spillere var bortrejst med landshold, og det gav plads til unge kræfter på turen. Du kan se truppen her.

På trods af nederlaget Cheftræner Jess Thorup er meget tilfreds med turen:

- Det har generelt været en god tur for spillere og ledere. Vi fik spillet en fin kamp, og opholdet har været godt. Det var godt for de rutinerede spillere at komme på græs igen, og det var godt for de unge, der fik god mulighed for at vise sig frem, siger cheftræner Jess Thorup.

Opstilling 1. halvleg:

Oliver Ottesen - Kristian Riis, Zsolt Korcsmár, Erik Sviatchenko - Mads Døhr Thychosen, Janus Drachmann, Frank Onyeka, Andreas Poulsen - Alexander Sørloth, Gustav Wikheim, Frederik Brandhof.

FC Midtjylland kommer ud og spiller et godt første kvarter, hvor presset er højt, og hvor det bliver til flere store chancer til den norske duo i Alexander Sørloth og Gustav Wikheim. Desværre formår ingen af dem at omsætte til mål.

Efter et kvarter presser Kaiserslautern højere op på banen og lykkes med at komme bedre ind i kampen. 22 minutter inde i kampen erobrer tyskerne bolden og slår en kontra ned ad højre kant. Her kommer et bagudrettet indlæg ind mod forreste stolpe, hvor hjemmeholdet bringer sig foran med 1-0.

Kort tid efter at være kommet bagud er det igen ulvene, der sidder på spillet, men på trods af flere store chancer udebliver scoringen.

- Første halvleg var god. De formår at score, når de har momentum, men set over hele halvlegen var vi bedst, siger Jess Thorup. 

I anden halvleg skifter trænerteamet ud over stort set hele linjen. Opstillingen til anden halvleg ser således ud:

Oliver Ottesen - Gustav Kjeldsen, Markus Halsti, Rasmus Nicolaisen - Frederik Brandhof, Tim Sparv, Michael Baidoo, Gloire Rutikanga - Rafael van der Vaart, Paul Onuachu, Rilwan Hassan.

I anden halvleg kommer FC Midtjylland ikke frem til helt så mange chancer, som tilfældet var i første halvleg. Kampen blev en lidt rodet affære, og tyskerne formåede at holde resultatet hjem.

- Overordnet set har er der gode takter, og det var godt at komme i gang igen. Nu er den første træningskamp overstået, og jeg glæder mig over, at vi har fået mange spillere at se, som fik 45 minutter, siger Jess Thorup.

Én af de spillere, som trænerteamet fik at se, var nyerhvervede midstopper Erik Sviatchenko, der returnerer til Heden.

- Det var dejligt at se Erik tilbage i kamp for FC Midtjylland. Han spillede 45 minutter, og han gjorde det fint. Det var godt at se. Nu bygger vi sammen videre på den gode start, han allerede nu har fået i klubben, siger Jess Thorup.

Ingen spillere blev udskiftet eller skadet i kampen, så det er et frisk hold, der returnerer til Danmark torsdag, og som kan forberede sig på endnu en træningskamp i morgen fredag, hvor Hobro IK kommer på besøg klokken 13.00.

Eneste ubenyttede spiller i kampen mod 1. FC Kaiserslautern var ungdomsmålmanden Enock Mawete.