12.06.2020, 16:22 | Af: Ulrik Forsom | Foto: Getty Images

- Et specielt forhold til AaB

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein ser frem mod Mesterskabsslutspillet, hvor midtjyderne søndag gæster AaB, som er en klub, der betyder rigtig meget for den midtjyske direktør

Optakten er skrevet af Ulrik Forsom og er det senest skud på stammen af "Fan til Fan"-konceptet. 

Ulrik har været fan af FC Midtjylland siden begyndelsen i 1999 og har mesterskaberne i 2015 og 2018, samt pokaltriumfen i 2019 som de bedste personlige minder. Han mindes sejren over Manchester United i Europa League, som en af de største oplevelser på MCH Arena.

Når FC Midtjylland søndag åbner Mesterskabsslutspillet i årets 3F Superliga, så sker det med et besøg hos de bolsjestribede værter fra AaB. Midtjyderne kommer som bekendt til opgøret med et forspring på ni point ned til FC København. Med ti runder tilbage af årets turnering er FC Midtjylland altså på vej mod klubbens tredje mesterskab. 

Det betyder dog ikke at det bliver en let kamp mod de nordjyske værter. For der er ingen tvivl om at AaB vil gøre alt hvad de kan for at stikke en kæp i hjulet for FC Midtjylland. Det siger direktør Claus Steinlein, der har en stor plads i sit hjerte til den nordjyske klub. 

- Det er et specielt forhold jeg har til AaB. Jeg kom jo til klubben som ungdomsspiller og fik min debut i Superligaen for AaB, siger Claus Steinlein, der nåede at spille 15 kampe for den nordjyske klub siden debuten imod Silkeborg i marts 1991. 

- Mine bedste kammerater fik jeg i den periode, og det er folk som jeg stadig ses med til fester og julefrokoster. Det er blandt andre folk som Peter Møller og Lars Thomsen, fortsætter Steinlein, der kom til Nordjylland fra Bornholm, da han skulle på efterskole. 

At gammel kærlighed ikke ruster, kan man også få hørligt bevis for, når Steinlein pointerer at han holder med AaB hele vejen i årets finale i Sydbank Pokalen. En finale som nordjyderne kvalificerede sig til ved på hjemmebane at slå AGF med 3-2 onsdag aften. 

Kontroversiel figur i Nordjylland 
Claus Steinlein ved dog godt at de varme følelser han har for AaB, næppe gælder den modsatte vej. FC Midtjylland har i de senere år spillet tætte kampe mod nordjyderne, og på fanscenen i begge lejre næres der ikke specielt tætte følelser for modparten. Derfor overrasker det måske de fleste at høre, at midtjydernes øverste chef stadig trækker i den bolsjestribede trøje. 

- Jeg ved godt at AaB’s fans ikke ønsker mig på matriklen, men når vi mødes til julefrokoster på Hornevej (AaBs træningsanlæg), så render jeg faktisk stadig rundt i en AaB-trøje, siger Steinlein der også fremhæver et særligt minde fra AaB, der betyder meget for ham. 

- Mit navn står faktisk på den væg, hvor alle de spillere fra deres ungdomsafdeling, der har fået debut for klubben i Superligaen er nævnt. Det hører jeg da ind imellem lidt for, siger direktøren med et stort grin. 

AaB uden ligaens bedste spiller
Forud for søndagens opgør i Mesterskabsslutspillet har FC Midtjylland mødt AaB to gange i denne sæson. Begge gange er det endt med tætte sejre på 1-0 til midtjyderne. Og den tendens må meget gerne fortsætte, hvis det står til direktøren. 

- Planen er at vi skal fortsætte med vores gode spil. Vi har spillet godt igennem lang tid, hvilket vi så senest imod FC Nordsjælland i sidste runde. Hvis vi er fysisk stærke og vinder vores nærkampe, så kommer vi langt, siger Steinlein, der samtidigt roser trænerteamet i FC Midtjylland for altid at få holdet til at være helt klar til kampene. 

AaB kommer til søndagens opgør uden deres vigtigste spiller. Lucas Andersen er således i karantæne ligesom FC Midtjyllands egen Evander ligeledes må sidde over med karantæne. Ifølge Claus Steinlein er værternes afhængighed af Lucas Andersen dog større end gæsternes afhængighed af Evander. 

- Det er altid en fordel når ligaens bedste spiller ikke er med, siger Steinlein med henvisning til hjemmeholdets Lucas Andersen, der da også har været 3F Superligaens farligste spiller i foråret. Således har han været involveret i syv mål siden februar måned, hvilket er flest af alle spillere. Uden Andersen har AaB også klaret sig betydeligt dårligere, idet de faktisk ikke har formået at vinde en ligakamp, hvor Lucas Andersen ikke har været i truppen. 

Forholder sig til få tilskuere på stadion
Efter opgøret mod AaB venter et par kampe hjemme på MCH Arena, hvor planen ifølge direktøren er at lukke 500 ind. 

- Vi forholder os til at vi må lukke 500 ind på stadion, men her tæller også de to hold, dommere, bolddrenge og mediefolk med. Så vi kommer et godt stykke under 500. Vi er nu i gang med at lave en plan for hvordan vi kan fordele billetterne. Men jeg tror ikke at vi får åbnet mere op lige foreløbigt, siger Claus Steinlein, der først og fremmest altså kan glæde sig over at regionens hold fra FC Midtjylland påbegynder den sidste etape frem mod guldet i direktørens gamle ”hjemby”. 

Kampen spilles søndag den 14. juni kl. 14.00. Rigtig god kamp.