05.02.2020, 21:34 | Af: | Foto: FC Midtjylland

- Gode præstationer fra nye og gamle

Cheftræner Brian Priske og debutant Dion Cools så gode momenter i dagens sejr over Shendong, men der er fortsat arbejde der skal gøres

Med to scoringer i anden halvleg sluttede træningslejrens første testkamp mod kinesiske Shendong med en sejr på 2-0. Anders Dreyer sendte føringsmålet i nettet efter flot forarbejde af indskiftede Evander, inden Aral Simsir lukkede opgøret med et strålende solomål.  

En tilfreds debutant
Blandt trænerteamets startende spillere var to debutanter i Ronnie Schwartz og Dion Cools. Sidstnævnte spillede godt en time på favoritpostionen højre back og var efter slutfløjtet godt tilfreds med de første minutter i FCM-trøjen. 

- Jeg har haft et par gode træningspas med truppen, men det er i kampene det gælder og det var dejligt at komme hurtigt i gang, fortæller Cools og blåstempler sin egen indsats.

- Vi spiller en udmærket kamp. Personligt føler jeg, at jeg kommer godt med i den offensive del af spillet og jeg fik styrket relationerne i vores defensive organisation. Der er fortsat nogle ting, der skal arbejdes på – det taktiske er nyt for mig, men det skal jeg nok få lært. 

Gode præstationer 
Rasmus Nicolaisen, Marc Dal Hende og Frank Onyeka har alle kæmpet med skader i løbet af opstarten, men de var alle at finde i dagens startopstilling – til glæde for cheftræner Brian Priske.

- De kommer ind med en stærk mentalitet og bidrager til det udtryk vi gerne vil have. Det er vigtigt for os, at vi får alle spillere op i gear, og både de nye, samt Nico, Marc og Frank leverede gode præstationer i dag. 

Kampen igennem dominerede FCM-mandskabet målt på spil og chancer og det powerfulde pres fremprovokerede mange boldtab hos kineserne. 

- Vi får bragt FCM-DNA’en ind i spillet og momentvis skaber vi gode ting på bolden. Jeg hæfter mig særligt ved vores aggressive pres og vores evne til at skabe muligheder i feltet. Samtidig giver vi et fåtal af chancer væk, så vi tager positive sekvenser med os, men arbejder fortsat målrettet på de sidste ting frem mod sæsonstart, slutter cheftræneren. 

I de kommende dage er spillerne tilbage på træningsbanen, inden søndagen byder på træningslejrens anden og sidste test - denne gang mod Jiangsu Suning. Kamptidspunktet er endnu ikke fastlagt, men vi opdaterer så snart det er på plads.