05.07.2020, 16:46 | Af: Morten Andreasen | Foto: Getty Images

11. udesejr i træk

For anden gang på en måned blev det til en 1-0 sejr over FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum

Resultatet blev det samme som i 3F Superligaens 26. spillerunde, hvor FCM efter en scoring af Kaba hev tre point med hjem over Storebælt, men denne gang var det med mindre dominans og et mål der skal tilskrives Anders Dreyer, Magnus Kofoed og Erik Sviatchenko i forening. 

Modsat det senest besøg var værterne bedre med i opgøret, og man skulle ikke være et geni inden kampen for at se, at pointene i eftermiddagens kamp i Farum var vigtige for FC Midtjylland.

Måske derfor blev første halvleg en spillemæssig skuffelse, og begge hold måtte gå til pause uden de store chancer – men efter et gevaldigt uvejr.

FC Midtjylland startede anden halvleg med dét held, der typisk følger et tophold. Anders Dryer gled i et frispark uden for feltet, og via Sviatchenkos skulder og Kofoeds bryst fløj bolden stille og roligt i mål bag en priskgivet Vindahl-Jensen.

Kort efter var Sviatchenko igen i fokus. Anføreren kom i vejen for en flot FCN-flugter – desværre med hovedet først og han måtte efterfølgende lade sig udskifte.

Uden af imponere synderligt var FCM i kontrol. FC Nordsjælland skulle helt hen til 87. minut før de for alvor truede Jesper Hansens mål. Et drøn fra Kudus ramte overliggeren, men tættere på en udligning kom FCN ikke, og den 11. udesejr i træk til FC Midtjylland var dermed en realitet. 

Kort før slutfløjtet modtog Frank Onyeka sit andet gule kort efter en episode, hvor den tidligere FCM-spiller, Mads Døhr Thycosen, tilsyneladende sendte tre skub i brystet af en passiv Onyeka. Det medførte gult til begge spillere, og dermed er Onyeka forventeligt i karantæne, når guldet i 3F Superligaen er på spil på MCH Arena på torsdag.