19.06.2018, 14:30 | Af: | Foto: Getty Images

Årets akademispiller solgt til storklub i Bundesligaen

Andreas Poulsen skifter til Borussia Mönchengladbach i en historisk handel

Hvis H.C. Andersen levede, ville han elske historien – måske ville han endda have skrevet den.

For det er et klassisk eventyr, at FC Midtjyllands unge Andreas Poulsen er solgt til den tyske Bundesligaklub Borussia Mönchengladbach i en handel, som gør ham til den dyreste, danske teenage-fodboldspiller nogensinde.

Andreas Poulsen har underskrevet en femårig kontrakt med en traditionsrig storklub, som er vant til danske spillere begyndende med Ulrik le Fevre, Allan Simonsen og Henning Jensen for næsten 50 år siden – og som i dag har Jannik Vestergaard i truppen.

- Jeg er sindssyg glad, og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang, siger Andreas Poulsen, som tiltræder officielt på Borussia-Park den 1. juli 2018.

For seks år siden løb han rundt på Ikast KFUM’s baner og spillede fodbold på hyggeplan, men som U13-spiller besluttede han sig for at give fodboldkarrieren en reel chance.

Venstrebensspilleren udviklede sig eksplosivt via Herning Elite og akademiet, og i en alder af 17 år debuterede han på Superligaholdet i slutningen af 2016.

- Jeg husker et stævne som U15-spiller i Brøndby, hvor jeg både scorede i semifinalen og finalen, og det var skelsættende for mig. Den oplevelse gav mig masser af selvtillid, og siden har min udvikling haft en opadgående kurve, fortæller Andreas Poulsen.

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, glæder sig lige så meget over rekordsalget, og det svækker ikke historien, at der er tale om en lokal spiller.

- Vi skal som klub være stolt af, at vi igen har udviklet en spiller, som er attraktiv for store klubber i Europa, siger Svend Graversen og sender på den måde anerkendelse i retning af Herning Elite og FC Midtjyllands akademi, som har skabt inspirerende og motiverende miljøer, der gør det muligt for unge spillere at forbedre sig.

- Salget af Andreas er en understregning af, at de spillere, vi udvikler, har et meget højt niveau, og det er præcis det, vi hver eneste dag arbejder på at være gode til, siger Svend Graversen, som kalder salget en kulmination på en fremragende periode med danske mesterskaber til Superligaholdet og U19-mandskabet, masser af spilletid til unge talenter i Superligaen samt flotte transfers.

Andreas Poulsen bestod mandag lægetjekket hos Borussia Mönchengladbach, og tirsdag var der officiel kontraktunderskrivelse, så nu er der bare at vente på, det bliver den 1. juli.

- Det har været lidt svært at falde i søvn om aftenen på det seneste, erkender Andreas Poulsen, som dog har mod på at tage endnu et skridt opad i en karriere, der har udviklet sig med samme fart som Andreas Poulsen selv.

- Selvfølgelig bliver det hårdere dernede, men jeg glæder mig, og jeg ser frem til at lære masser af nye ting, lyder det ydmygt fra Borussia Mönchengladbach-spilleren, som træder ind i Bundesligatruppen fra sin første arbejdsdag.

Fakta
Navn: Andreas Poulsen
Født den 13. oktober 1999 (18 år)
Opvokset i Ikast
Har tidligere spillet i Ikast KFUM og FC Midtjylland
Positionen på banen er venstre back/venstre kant
Han står noteret for 28 U-landskampe for Danmark
I FC Midtjylland nåede han at få 13 kampe på klubbens bedste hold
Han er netop kåret som årets akademispiller i FC Midtjylland
Han har underskrevet en femårig kontrakt med Borussia Mönchengladbach 

Fakta
Borussia Mönchengladbach
Stiftet i 1900
Hjemmebanen er Borussia-Park
Cheftræner er Dieter Hecking
Sluttede som nummer ni i den seneste Bundesligasæson
Klubben har vundet det tyske mesterskab fem gange
Tre gange er klubben kåret som tysk pokalmester
To gange har de vundet UEFA Cuppen
Landsholdsspiller Jannik Vestergaard er en del af truppen
Tidligere har danske spillere som for eksempel Ulrik le Fevre, Allan Simonsen, Henning Jensen, Johnny Mølby, Peter Nielsen, Morten Skoubo, Mikkel Thygesen og Andreas Christensen optrådt for klubben.