02.05.2018, 12:00 | Af: Thomas W. Lauridsen | Foto: Getty Images

Akademichefen: Fremtiden ser lys ud

Vi har fået en lille snak med Akademichef, Flemming Broe, der beretter om en lys fremtid, og forklarer hvordan så mange unge spillere slår til i klubben.

I FC Midtjylland har man en erklæret målsætning om, at 40% af spilletiden skal gå til egenudviklede spillere, og efter det seneste Superliga-opgør imod AaB, hvor hele otte Akademi-spillere var en del af kamptruppen, er man forsvindende tæt på det mål.

Akademichef i FC Midtjylland, Flemming Broe, glæder sig over den store brug af Akademi-spillerne, og at resultaterne samtidig er gode.

- Kampen imod AaB var igen et godt eksempel på, at vi er tæt på den høje målsætning, om at 40% af spilleminutterne skal gå til egenudviklede spillere, men det er ikke kun et spørgsmål om at bruge de unge spillere. Det kan alle gøre. Men at vi samtidig opnår flotte resultater med en foreløbig 2. plads og nåede semifinalen i pokalen, det er jo et tegn på, at spillerne også kan begå sig.

Men hvad er helt præcis grunden til at flere unge spillere klarer det store skridt fra U19 til Superliga fodbold? Ifølge Flemming Broe er det en kombination af flere faktorer.

- En af overskrifterne er den funktion, der hedder Top A, som Søren Bjerg besidder, hvor en person er ansat til at rette sit fokus 100% på den her svære transition fra ungdomsfodbold til senior. Derudover har vi et trænerteam, der tør bruge de unge spillere, og så har vi bare et utrolig tæt samarbejde mellem Akademiet og Superligaen, hvor vi hele tiden indtænker talentarbejdet.

Youth League ville betyde meget

Mens flere unge spillere får kampe på Superliga-holdet, så ser det fortsat rigtig godt ud for ungdomsholdene.

U17 ligger nummer fire, mens U19 topper deres række, og et mesterskab og dertilhørende Youth League ville give meget til spillerne.

- Fremtiden ser lys ud i FC Midtjylland. I U19 vil vi rigtig gerne blive dansk mester – både for at vinde den titel, men også fordi vi gerne vil kvalificere os til Youth League. Vi har set, med de spillere der er et par år ældre, hvilken erfaring det giver dem at spille de internationale kampe imod de største klubber og akademier i Europa, fortæller Flemming Broe og fortsætter.

- Vi havde jo nogle fantastiske kampe inde på MCH Arena med flere tusinde tilskuere, sidst vi var i Youth League, og det vidner jo også om, at det er en turnering, der har fanget manges interesse. Det ville betyde meget for spillerne, for klubben og for vores fans, så vi kommer selvfølgelig til at gå benhårdt efter at blive dansk mester med U19.

Det næste opgør for U19 er søndag den 13. maj på Ikast Stadion, hvor FC København kommer på besøg, mens U17 tager imod HB Køge lørdag den 5. maj samme sted.