18.07.2018, 14:00 | Af: | Foto: Getty Images

Alexander Munksgaard forlænger med fem år

FC Midtjylland holder på en lokal og ydmyg ulvekriger, som altid har drømt om at spille for klubben

Dengang Alexander Munksgaard på sine barndomstynde ben løb rundt og spillede fodbold i Vind IF syd for Holstebro, drømte han om at spille for FC Midtjylland.

Drømmen slap han ikke med skiftet til først Sørvad og siden Vildbjerg SF, og folk fra den egn har det med at nå, hvad de drømmer om.

Først blev det Herning Elite og Sønderagerskolen, over akademiet til en plads i Superligatruppen i sæsonen 2016/17. 

- Jeg kan huske, at jeg dengang tænkte: Der er godt nok langt til spilletid på førsteholdet, men jeg nød det alligevel, fordi jeg hver dag trænede med nogle af de bedste spillere i Danmark. Det var surrealistisk og lidt vanvittigt, siger Alexander Munksgaard og tilføjer med et stille grin:

- Sådan har jeg det faktisk stadig med mellemrum.

Den 20-årige højre back er ikke til store armbevægelser og ord – han holder mere af hårdt arbejde, som han stabler på en bund af lige dele ydmyghed og ærgerrighed.

Han har netop sat sin underskrift på en femårig forlængelse med den klub, han drømte om at spille for, og han betragter det bestemt som et skulderklap – men endnu mere som motivation til at fortsætte det hårde arbejde, som sportschef Svend Graversen hylder ham for.

- Alexander er endnu et eksempel på en spiller, som tager hele vejen igennem FC Midtjyllands talentudvikling, og han er en ydmyg, ærgerrig og hårdtarbejdende spiller, siger Svend Graversen, som også nævner udlejningen til Lyngby Boldklub som en faktor i Alexander Munksgaards fine udvikling.

- Han kom tilbage med nogle kvaliteter, som gjorde det muligt for ham at træde ind på holdet i FC Midtjylland, og nu håber og tror vi på, at han i den kommende tid udvikler sig til en endnu mere kampafgørende spiller for klubben, siger FC Midtjyllands sportschef.

Alexander Munksgaard nikker genkendende til Svend Graversens beskrivelse af lejeopholdet i Lyngby Boldklub, for det var et år, hvor han spillemæssigt fik Superligaerfaring, og, ikke mindst, udviklede sig som menneske.

- Jeg stod i en forholdsvis ung alder på egne ben i København, og det var godt for mig som menneske. Jeg kom retur til FC Midtjylland i en mere konkurrencedygtig og moden udgave, og den slags tager man jo med sig ind på banen, som han siger.

Som dreng spillede han både fodbold, håndbold og badminton i det vestjyske, men med skiftet til Vildbjerg SF gik det for alvor op for ham, at en fremtid med fodbold var værd at satse på.

- FC Midtjylland er den fedeste klub, og jeg elsker den hårde konkurrence, for det gør dig kun bedre. Jeg er ovenud lykkelig for at være en del af en klub, som jeg altid har haft i hjertet, og nu håber jeg, at jeg kan kvittere for tilliden ved at spille kontinuerligt på førsteholdet i de kommende år, siger Alexander Munksgaard.

Han er taknemmelig for, at han blev givet de perfekte rammer i forhold til at udvikle sig som spiller og menneske, men man får naturligvis ikke en ung mand med rødder i Vind til at lovprise sig selv.

Store ord om egen fremtid står heller ikke øverst på Alexander Munksgaards to do-liste, men selvfølgelig er han ambitiøs og ærgerrig. Det har han altid været. På sin egen måde.

- Jeg har da noteret mig, at andre spillere med en fortid på akademiet bliver solgt til udlandet, så dén mulighed er der, siger han og tilføjer straks:

- Hvis man altså er god nok.