04.01.2019, 12:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Alexander Munksgaard solgt til AGF

I jagten på mere spilletid skifter den 21-årige back til den århusianske Superligaklub, hvor han tiltræder en femårig kontrakt

Det er en spiller med solide midt- og vestjyske rødder, som FC Midtjylland netop har solgt til Superligakollegaerne i AGF.

21-årige Alexander Munksgaard indledte sin fodboldkarriere i Vind IF, rykkede siden til Vinding UIF og Vildbjerg SF, inden han blev tilknyttet Herning Elite.
Herfra blev han optaget på akademiet i FC Midtjylland, og han tog siden skridtet op i Superligatruppen hos FC Midtjylland, hvor han nåede at spille 22 kampe på det bedste mandskab.

- Alexander er en loyal, dedikeret og meget dygtig fodboldspiller, som har taget hele turen i FC Midtjyllands system. Vi giver ham vores varmeste anbefalinger med til Århus, hvor han i AGF jagter kontinuerlig spilletid, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen, som ikke kun roser Alexander for de åbenlyse fodboldmæssige kompetencer.

- Han er ligeledes et fantastisk godt menneske med gode, sunde værdier, og vi har igennem mange år haft et sublimt samarbejde med Alexander og hans familie, hvilket vi takker dem for. Vi ønsker selvfølgelig både ham og familien masser af held og lykke i AGF, siger Svend Graversen.

Alexander var med til at vinde FC Midtjyllands seneste mesterskab, og derudover har han været fast inventar på diverse ungdomslandshold – i skrivende stund står der 36 ungdomslandskampe på cv’et.

- Jeg har været en del af FC Midtjylland-familien, siden jeg var 13 år, så det er selvfølgelig mærkeligt og vemodigt, men omvendt kan jeg mærke, at tidspunktet er det rette for mig i forhold til at prøve noget andet og jagte fast spilletid, siger Alexander Munksgaard, som i AGF genforenes med sin cheftræner fra sin tidligere udlejningsperiode i Lyngby Boldklub, David Nielsen.

- AGF er en traditionsrig storklub, som jeg glæder mig til at blive en del af. Jeg ved, at konkurrencen også er hård i AGF, men jeg vil bidrage med det, jeg står for, og så må vi se, hvad det fører med sig, lyder det ydmygt fra Alexander Munksgaard.