25.10.2019, 20:59 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Alexander Scholz matchvinder i Esbjerg

Denne gang udlignede værterne på Blue Water Arena ikke i overtiden - FC Midtjylland vandt med 2-1 for 4637 tilskuere

Der var fodbold-fredag i Esbjerg, da hjemmeholdet Esbjerg fB tog imod FC Midtjylland i 3F Superligaen, og opgøret endte med en sejr på 2-1 til gæsterne, der havde Mikael Anderson og Alexander Scholz som målscorere.

Gæsterne havde en enkelt ændring i truppen i forhold til sejren over Randers FC - ud af truppen gled Mads Hansen, mens Frank Onyeka var tilbage efter karantæne, og sidstnævnte gled direkte ind i startopstillingen hos midtjyderne, hvilket skubbede Mikael Anderson ud på bænken.

På Blue Water Arena var 4637 tilskuere på plads, og måske var de manglende tilskuere på den anden side af vejen, hvor der var serie 4-fodbold med blandt andre Rafael van der Vaart.

Superligaførerholdet fra FC Midtjylland kom til Esbjerg for at revanchere sig for de to seneste besøg hos sydvestjyderne, hvor værterne udlignede til 2-2 i overtiden begge gange, og i begyndelsen af kampen så det lovende ud.

Gæsternes unge midtbane centralt på banen med Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste og Evander, fandt rum foran Esbjerg-forsvaret, men det førte dog ikke til oplagte muligheder, og i stedet holdt de fleste af FCM's fans vejret efter syv minutter, hvor Jesper Hansen kom for sent ud til en lang fremlægning.

Det endte med en uregelmenteret tackling af Yuri Yakovenko, og for den kvitterede dommer Peter Kjærsgaard med en advarsel og ikke et rødt kort, som mange blandt hjemmeholdets fans ellers højlydt efterspurgte.

Trods hjemmeholdets kompakte udgangsformation, spillede de sig frem til to fine muligheder, begge signeret Mathias Kristensen, mens Emiliano Marcondes sendte et FC Midtjylland-frispark tæt forbi målrammen i en første halvleg, som bød på dueller snarere end vidunderlig fodbold.

Efter pausen indledte FC Midtjylland atter godt, men det var hjemmeholdet, som kom i front, og det skete, da Yuri Yakovenko efter 57 minutter sparkede bolden i nettet på et langskud.

Føringen fik lov at stå i 10 minutter, og så slog Mikael Anderson til for anden kamp i træk.

Ved bageste stolpe dukkede han op og tog sig kærligt af Awer Mabils aflevering - 1-1 på en fin firsttimer, og det var ikke slut med det.

Seks minutter senere tæmmede Alexander Scholz en hjørnesparksbold bagest i feltet, og med god hjælp fra Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg ekspederede han bolden i nettet til en 2-1 føring.

Det tavng igen hjemmeholdet frem på banen, og indskiftede Adrian Petre fik en stor mulighed for at udligne, men han afsluttede sin friløber skidt.

Så denne gang udlignede Esbjerg fB ikke i overtiden, og FC Midtjylland rejste hjem med tre point efter en hård arbejdsdag i bestræbelserne på at forsvare førstepladsen.