17.02.2020, 20:51 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Anders Dreyer scorede i sin debut

FC Midtjylland vandt med 2-0 over Lyngby i forårets første kamp - Awer Mabil stod bag en fremragende scoring

FC Midtjylland indledte mandag aften et nyt årti på MCH Arena, og det skete med et opgør mod Lyngby i 3F Superligaen - en dyst som endte med en 2-0 sejr til hjemmeholdet.

Inden opgøret var der allerede jubel, da Jesper Hansen modtog Det Gyldne Bur som bevis på titlen som årets målmand 2019 - en stor ære da kåringen foretages af kollegaerne i de to bedste rækker i Danmark.

Værterne indledte kampen mod Lyngby med to debutanter i startopstillingen i skikkelse af Lasse Vibe og Anders Dreyer, mens Ronnie Schwartz og Dion Cools var på udskiftningsbænken, hvorfra de kunne se holdkammeraterne sætte sig tungt på kampen.

Allerede i det andet minut var MIkael Anderson tæt på at nå frem til et indlæg fra Paulinho, og senere kom det endnu tættere på, da anfører Erik Sviatchenko med et hovedstød bragede bolden på overliggeren efter et hjørnespark - riposten landede hos Tim Sparv, men den finske landsholdsanfører sparkede bolden over mål.

Generelt havde Lyngby-mandskabet svært ved at spille sig ud af hjemmeholdets pres, og efter en halv time fik FCM-mandskabet valuta for det hårde arbejde, da Anders Dreyers fine dybe løb på Paulinhos fremlægning endte med en friløber, og debutanten var iskold, da han bragte FC Midtjylland i front med 1-0.

Det kunne også være blevet 2-0 kort efter, da Alexander Scholz var på en af de mest elegante udflugter nogensinde. Han driblede sig fri af mange blå trøjer, han brugte en holdkammerat som bande, og pludselig var Scholz helt fri foran mål, hvor afslutningen dog savnede samme kvalitet som forarbejdet, så det blev ved 1-0 efter de første 45 minutter. 

Kort efter pausen var Alexander Scholz såmænd på spil igen, da han headede tæt forbi det lange hjørne, og det samme gjorde Lasse Vibe, dog med højrefoden, da han snuppede en løs bold i Lyngby-feltet.

Lyngby-spillerne fik lidt bedre fat i de sidste 45 minutter, men Awer Mabil sørgede for at pille humøret ud af gæsterne, da han scorede et genialt mål.

Erik Sviatchenko forlængede en hjørnesparksbold, som landede hos Mabil, der stod med ryggen mod mål. Han tæmmede bolden, og så sendte han den i nettet med hælen til 2-0 for FC Midtjylland.

Undervejs i anden halvleg fik vi endnu to debutanter på banen - først afløste Ronnie Schwartz Lasse Vibe, og senere kom Dion Cools på banen i stedet for Paulinho - og hjemmeholdet havde ikke de store problemer med at køre sejren hjem.

Dermed er afstanden til FC København på andenpladsen øget til syv point, hvilket 6108 tilskuere jublede over på et råkoldt MCH Arena, hvor Anders Dreyer blev kåret som kampens spiller.