06.01.2020, 19:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Anders Dreyer skifter til FC Midtjylland

Den 21-årige offensivspiller kommer til fra Premier League-klubben Brighton & Hove Albion FC, og han glæder sig meget til et gensyn med den Superliga, han forlod i sommeren 2018 efter sit store gennembrud hos Esbjerg fB

FC Midtjylland får en markant forstærkning til offensiven.

Anders Dreyer, 21-årig sydvestjyde, vender hjem til toppen af dansk fodbold hos FC Midtjylland, hvor han har underskrevet en kontrakt, som løber frem til den 30. juni 2024, og han får nummer 36 hos Superligaens førerhold. 

Dermed forlader U21-landsholdsspilleren Premier League-klubben Brighton & Hove Albion FC, som siden købet i sommeren 2018 har haft Anders Drejer på lejeophold i henholdsvis St. Mirren og SC Heerenveen.

- Jeg gjorde mig egentlig ikke overvejelser, da jeg hørte om muligheden med FC Midtjylland. Jeg var straks meget interesseret, fortæller Anders Dreyer, som blev født i Bramming, og siden skabte fundamentet for sin karriere i Esbjerg fB.

Hos sidstnævnte nåede han i 43 kampe at score hele 23 mål og levere ni målgivende oplæg, og dette imponerende gennembrud var årsagen til, at Brighton & Hove Albion FC hentede den stærke kantspiller.

- Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund. Jeg kom til udlandet i en tidlig alder, og jeg har hentet værdifuld erfaring og læring, som jeg bringer med til FC Midtjylland. Jeg kommer til en stor klub, og jeg ser det som en glimrende mulighed for mig, siger FC Midtjyllands nyeste ansigt.

Han erkender, at det var noget af et spring for en ung mand fra Sydvestjylland, da han i sommeren 2018 skiftede til Brighton & Hove Albion FC, men det har været det hele værd, understreger han.

- Man tænker da lige: Hold da kæft, for det var meget anderledes i forhold til det, jeg var vant til. Det var dog mest af alt megafedt at være en del af, siger Anders Dreyer, som i de seneste halvandet år nåede at spille fodbold i England, Skotland og Holland.

- Med mine kun 21 år har jeg allerede fået uvurderlig erfaring via mit ophold i udlandet, og det kommer jeg aldrig til at fortryde.

Mange danske fodboldfans husker måske især Anders Dreyer for et smukt hattrick for Esbjerg fB – det faldt i slutningen af maj 2018 mod Silkeborg IF i den afgørende kamp om en plads i 3F Superligaen.

3-0 sejren sendte Esbjerg fB op i det fineste selskab, og det var Anders Dreyers første hattrick for den traditionsrige klub.

Nu kommer han tilbage til dansk fodbold, og han glæder sig.

- Det gør jeg virkelig. Folk kan forvente at se en Anders Dreyer, som de kender ham, for jeg har ikke ændret mig som spiller, og nu ser jeg frem til at vise mig frem på bedste vis, siger Anders Dreyer, som i FC Midtjylland møder flere velkendte ansigter.

- Jeg kender jo flere af FCM-spillerne fra min tid på landsholdene, og nu vil jeg bare gerne i gang med at spille fodbold og vinde titler. Det er jo det, vi arbejder for hver eneste dag.

For FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen er det en stor glæde at præsentere Anders Dreyer i klubben.

- Anders beviste sig tidligt i Superligaen og dansk topfodbold, og han er en udfordrende målscorertype på den forreste del af banen, siger Svend Graversen.

Han fortæller, at Anders Dreyer er en spiller, som FC Midtjylland har et indgående kendskab til.

- Vi har jo fulgt ham i mange år, da vi har mødt ham flere gange igennem tiderne, også i ungdomsfodbold, og derfor er vi alle meget glade for, at der nu opstod en unik mulighed for at tilknytte Anders, siger Svend Graversen, som blandt andet påpeger, at klubben får en ung spiller, som har hentet værdifuld erfaring i udlandet allerede.

- Vores i forvejen stærke trup får i Anders en ung spiller med et enormt potentiale, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab udvikler ham yderligere, slår Svend Graversen fast.

Stort og varmt velkommen, Anders – vi glæder os til at se dig i FCM-trøjen.