20.01.2017, 16:00 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Anderson to-måls-skytte i første test

FC Midtjylland kom tilbage fra en dårlig start, da de vendte 0-2 til 2-2 i anden halvleg af årets første testkamp mod Vendsyssel FF

Ulvene stiller op med en del nye ansigter i startopstillingen i årets første testkamp mod 1. Divisions lederhold Vendsyssel FF.

FC Midtjylland nåede lige at komme på banen, før de kom i modvind. Christian Overby smed en bold på tværs ind i feltet, hvor en gammel konkurrent Thomas Dalgaard står placeret. Han sparker bolden sikkert ind i målet bag Mikkel Andersen efter kun et minut og 40 sekunders spil.

Efter seks minutter er den gal igen. Ninos Gouriye slår igennem på et kontrastød og sparker bolden under Mikkel Andersen, der lige får hånden på den. 2-0 til gæsterne fra Nordjylland på blot seks minutter.

Efter ti minutters spil kommer FC Midtjyllands første gode chance. Malthe Jürgensen sender en bold i dybden til Paul Onuachu, der når bag om forsvaret og sender den på tværs til Mads Vang. Han sparker lige over mål efter et flot opsat angreb.

Efter et kvarter kommer endnu et fint angreb fra FC Midtjylland. Rafael van der Vaart modtager bolden på kanten af feltet, og her lægger han bolden lige i hovedet på Paul Onuachu over en kort afstand. Paul reagerer hurtigt og header bolden i en blød bue, der går over målmanden, men desværre også går over målet, i det den rammer overliggeren.

Efter 22 minutter presser FC Midtjylland igen på for at få en reducering. Her er det Kristoffer Olsson, der modtager bolden på kanten af feltet. Der er mange spillere i feltet efter et FCM-pres, men det lykkes Kristoffer Olsson at sparke bolden gennem feltet ganske uberørt, men bolden går 30 centimeter til venstre for den fjerneste stolpe. Stadig 0-2.

Kort før pausen slipper Opondo igennem for Vendsyssel FF, og han sender en flad afslutning afsted. Men Mikkel Andersen leverer en god redning og forhindrer nordjyderne i at komme foran med 3-0.

FC Midtjylland går til pause nede 2-0 efter en dårlig start på første halvleg, som også bød på gode momenter offensivt, som dog ikke udmundede i mål.

I pausen er næsten hele holdet blevet skiftet ud. Det er kun Mikkel Andersen i målet, der er blevet på banen. Samtidig er der skiftet over til en 4-4-2 formation. Forsvaret hedder Nikolaj Kirk, Kristian Riis, Markus Halsti og Andreas Murbeck. Midtbanen består af Gustav Wikheim, André Rømer, Gloire Rutikanga, Jonas Borring. I angrebet finder man Mikael Andersen og Jakub Thomsen.

Anden halvleg begynder bedre, end første halvleg gjorde det. Her bringer Mikael Anderson ulvene tilbage i kampen med et fint mål efter kun tre minutters spil.

Vi springer frem til et kvarter før tid. Forinden har der været glimt af fint spil, men ikke nævneværdige chancer til nogle af holdene. Her har FC Midtjylland et frispark på kanten af feltet, der bliver headed på tværs af feltet af Kristian Riis, desværre var der ikke nogen afslutter på bolden inde i feltet. Symptomatisk for de sidste 20 minutters tid.

Et minut senere bryder Mikael Anderson igennem på venstrekanten. Her snyder han sin direkte modstander og trækker ind mod målmanden. Han sparker dog i keeperens fodparade, som giver et hjørnespark. Fortsat bagud med 1-2 her 12 minutter før tid.

Minuttet efter er der igen en stor chance til FC Midtjylland. Gloire Rutikanga erobrer bolden på kanten af feltet, og så lægger han en hård, flad bold på tværs af feltet. Desværre er der ingen afslutter inde foran, som ellers kunne have sendt bolden i et frit mål.

Vi springer kun endnu et minut frem, hvor Mikael Anderson modtager bolden på kanten af feltet. Han tager et træk forbi sin direkte modstander, og han får kontakt modstanderen. Anderson falder, og dommere fløjter og plejer på pletten. Mikael Anderson går selv hen og vil tage bolden til straffesparket.

Han sparker bolden midt i målet, mens Vendsyssels keeper kaster sig til sin højre side. Mikael Anderson scorer sit andet mål i kampen. 2-2 med 10 minutter igen.

2-2 bliver også kampens resultat.

Kampfakta:

Træningskamp mod Vendsyssel FF
FCM – VFF 2:2 (0-2)

Mål:
’2: Thomas Dalgaard (0-1)
’6: Ninos Gouriye (0-2)
’48: Mikael Anderson (1-2)
’79: Mikael Anderson (straffe) (2-2)

Advarsler:
’54: Gloire Rutikanga
 

Holdopstillinger
FCM i 1. halvleg, 4-1-4-1:
Mikkel Andersen – Malthe Jürgensen, Kian Hansen, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær – Kristoffer Olsson – Jakob Poulsen, Rafael van der Vaart, Mads Vang, Mads Thychosen – Paul Onuachu.

FCM i 2. halvleg, 4-4-2
Mikkel Andersen, Nikolaj Kirk, Kristian Riis, Markus Halsti, Andreas Murbeck - Gloire Rutikanga, André Rømer, Gustav Wikheim, Jonas Borring – Mikael Andersen, Jakob Thomsen