15.06.2018, 14:23 | Af: | Foto: Getty Images

Anføreren er genopladet og klar

Jakob Poulsen mindes mesterskabs-sæsonen og ser frem mod opstarten og nye udfordringer

Der findes batterier, det er nødvendigt at smide ud, når de er brugt, og så er der batterier, som lader sig genoplade, når der ikke er mere power i dem.

Heldigvis tilhører FC Midtjylland-anfører Jakob Poulsen den sidste gruppe, og han virkede både frisk, veloplagt og glad, da han sammen med truppen indledte træningen forud for det kommende forsvar af DM-guldet og et spændende efterår som også inkluderer kvalifikation til Champions League.

- Vores seneste sæson var hektisk til det sidste, så jeg sørgede først og fremmest for at aflade godt og grundigt. Det gjorde jeg i selskab med familien, både i Danmark og udlandet, og derefter begyndte jeg at røre mig igen, så jeg ikke stod på helt bar bund til første træning, fortæller Jakob Poulsen.

Han har stadig guldfesten i frisk erindring, men han erkender, at det stoppede lidt brat, fordi mesterskabet blev sikret på sidste spilledag.

- Vi fejrede det selvfølgelig, og det var fantastisk, men det var anderledes i forhold til vores første mesterskab, fordi der denne gang ikke var så mange dage, inden vi skiltes for at holde ferie, siger Jakob Poulsen.

Nu er han så i gang med opstartstræningen sammen med holdkammeraterne, og som han siger med glimt i øjet, bliver han aldrig fan af opstartstræning med test, fysisk træning, og hvad der ellers følger med.

- Det er ikke sådan, jeg får kvalme over det, men det er bestemt ikke det sjoveste ved at være fodboldspiller. Der er dog formildende omstændigheder – vejret er godt, og vi er mestre – så jeg betragter det mest som noget, man skal have overstået, siger FCM-anføreren og tilføjer, at han ikke vandt den klassiske bib-test.

- Jeg tror nu heller ikke, at den test alene definerer, om jeg får en god sæson, lyder det roligt fra den rutinerede midtbanestrateg.

Forude venter en sæson, hvor FCM-mandskabet skal forsvare guldet i den hjemlige Superliga, men Jakob Poulsen forventer ikke, at tingene ændrer sig radikalt i forhold til den seneste sæson.

- Mange modstandere indrettede sig allerede efter os i sidste sæson, og sådan bliver det nok igen, så for os handler det om fortsat at være dygtige til det, vi er gode til, mener han.

Udover den hjemlige liga venter der ligeledes europæiske udfordringer, og her håber Jakob Poulsen, at FCM-spillerne kan nyde godt af medvinden efter endnu et mesterskab.

- Jeg håber, vi tager masser af selvtillid og tro på os selv med ind til den kommende sæson og de mange spændende kampe, der venter. Det kunne for eksempel være fedt at vinde mesterskabet to år i træk, for der behøver jo ikke gå tre år imellem hver gang, understreger Jakob Poulsen smilende. 

FC Midtjylland spiller sæsonens første kampe i weekenden, hvor samarbejdsklubberne Billund IF og Studsgård GIF er modstanderne. 

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her