02.09.2019, 08:30 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Artem Dovbyk udlejes til Sønderjyske

Den 22-årige angriber jagter mere spilletid på et hold med flere tidligere FCM-spillere

I januar 2018 hentede FC Midtjylland Artem Dovbyk i Dnipro i Ukraine.

I et heftigt kapløb med andre klubber i Europa landede den fysisk stærke angriber i FC Midtjylland, hvor han i dag står noteret for 22 kampe og en enkelt scoring.

Resten af denne sæson, frem til 30. juni 2020, tørner han dog ud for Sønderjyske, hvor han på en lejekontrakt blandt andre bliver holdkammerat med tidligere FCM-spillere som Rilwan Hassan, Mads Albæk og Patrick Banggaard.

- Artem fortjener mere spilletid. Han arbejder stenhårdt til træning, og han er kommet flot tilbage efter en langvarig skade. Nu ser alle parter frem til, at han i Sønderjyske kommer ind i et forløb, hvor han spiller fast, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Dovbyk har sin fysik og fart som åbenlyse spidskompetencer, og det er fortsat en offensivspiller, som FC Midtjylland har stor tiltro til.

- Det har vi bestemt, men det vigtige for Artems videre udvikling er spilletid, og det er der bedre udsigt til i Sønderjyske end i FC Midtjylland. Vi ved, at han i Sønderjyske bliver en del af et professionelt set up, og han indgår på et hold, som gerne vil spille fodbold, siger Svend Graversen.

Det meste af sæsonen 2018/19 blev spoleret for Dovbyk af karrierens første alvorlige skade, men på FC Midtjyllands reservehold har Dovbyk for længst bevist, at han ikke har glemt at arbejde hårdt og score mål.

I resten af indeværende sæson skal der bygges på det fundament hos Superliga-kollegaerne i Sønderjyske.