12.08.2020, 09:13 | Af: Jens Risom | Foto: FC Midtjylland

Atypisk opstart forløber planmæssigt

Efter en kort sommerferie er forberedelserne til Champions League-kvalifikationen og titelforsvaret i 3F Superligaen i fuld gang

Blot ni dages ferie blev det til for spillere og stab, efter mesterskabspokalen blev løftet. Nu er fokus rettet mod den nye sæson, hvor der som det første venter kvalifikationskampe til Champions League. 

Fysisk træner Christian Clarup er klar over, at den korte pause betyder, at opstarten ikke fungerer på samme måde, som det plejer. 

- Pausen har været kort, så det er klart, at spillerne ikke skal bygge op på samme måde som normalt. Spillerne har haft små fysiske programmer med hjemme på ferie, og det ser på nuværende tidspunkt rigtigt godt ud, siger Christian Clarup. 

- Opstarten har indtil videre været meget tilfredsstillende. Det ser godt ud, og alle træner med god intensitet. Når kampene starter, handler det mere om hvile og forberedelse, så spillerne er helt klar til kamp. På den anden side skal vi sørge for, at spillere uden så meget spilletid, også er helt klar til kamp rent fysisk, uddyber den fysiske træner. 

Spillerne skal være friske
Med den korte sommerferie og et tætpakket efterårsprogram in mente er man i FC Midtjyllands trænerstab klar over, at udbrændthed kan blive et tema. 

- Vi skal også være opmærksomme på at holde spillerne friske. Nogle kan have brug for at koble af, både mentalt og fysisk, fortæller Christian Clarup. 

- Vi laver selvfølgelig en masse målinger, og med hjælp fra de data kan vi dosere træningen. Men det handler også om dialog. Man kan finde ud af meget ved at tage en snak med en spiller. De kender deres krop rigtigt godt, lyder det fra Christian Clarup, der har været ansvarlig fysisk træner i FC Midtjylland siden januar 2013. 

Formen testes
De danske mestre har været på træningsbanen i en uges tid, og i weekenden spilles den første af to træningskampe i udlandet, inden Champions League-kvalifikationen indledes den 25. eller 26. august mod vinderen af af opgøret FK Buducnost Podgorica - PFC Ludogorets 1945. 

På lørdag spiller FC Midtjylland kl. 18.00 mod Stade de Reims i Frankrig. Du kan følge træningskampen via livestream på FCMTV