31.01.2017, 14:55 | Af: | Foto: Getty Images

Banggaard solgt til Bundesligaen

Patrick Banggaard skifter til den tyske klub Darmstadt

FC Midtjylland har solgt forsvarsspilleren Patrick Banggaard til Darmstadt, der spiller i den tyske Bundesliga.

22-årige Patrick Banggaard kom til FC Midtjylland i 2013 og har udviklet sig til en etableret superligaspiller og fast mand på det danske U21-landshold, der til sommer spiller EM.

- Det er det rigtige step i Patricks udvikling. Vi hentede Patrick i Vejle som ungdomsspiller, og han har taget store skridt i FC Midtjylland og var en vigtig faktor, da vi vandt det danske mesterskab, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

- Patrick har haft lyst til at prøve sig selv af i udlandet, og nu er muligheden opstået, og det vil vi ikke stå i vejen for, fortsætter Steinlein.

Nu får Patrick Banggaard chancen i udlandet, og det er en del af klubbens strategi at give spillerne chancen i udlandet, når de har etableret sig i Alka Superligaen.

- Patrick er den stille kriger og en klubbens mand, og vi har været rigtig glade for Patrick. Han er prototypen på det, vi gerne vil, nemlig at udvikle unge spillere og gøre dem til etablerede superligaspillere og opfylde deres drøm om at blive solgt til udlandet. Derfor er vi også glade på Patricks vegne over, at det er lykkes, siger Steinlein.

Patrick Banggaard nåede at 111 kampe for FC Midtjylland og scorede tre mål.