29.08.2018, 14:55 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Brasiliansk forstærkning til FC Midtjylland

20-årige Evander da Silva Ferreira har underskrevet en lejeaftale for resten af sæsonen med de danske mestre

FC Midtjylland har fornøjelsen af at præsentere en både stærk og eksotisk tilgang.

Evander da Silva Ferreira bestod onsdag lægetjek og efterfølgende underskrev han en lejeaftale, med købsoption, gældende for resten af sæsonen, og dermed forlader han barndomsklubben Vasco da Gama i Rio de Janiero.

- Evander er et kæmpe talent, som i en tidlig alder etablerede sig i brasiliansk topfodbold. Han er en offensivspiller, som i Vasco da Gama spillede med nummer 10, et ikonisk nummer i brasiliansk fodbold, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen, hvilket i Vasco da Gama blandt andet understreges af, at 10-tallet tidligere blev båret af Philippe Coutinho.

FC Midtjyllands nyeste spiller var i 2015 med til at vinde det sydamerikanske mesterskab for U17-mandskaber, samme år repræsenterede han Brasilien til U17-VM, og i begyndelsen af 2018 blev han den yngste Vasco da Gama-spiller til at score to gange i en kamp i den sydamerikanske klubturnering Libertadores.

- Evander er en typisk brasiliansk 10’er, som har tilføjet defensiv ansvarlighed til sit spil, og han har et unikt drive med bolden samt ikke mindst et fantastisk skud, siger Svend Graversen, som glæder sig til at opleve Evander i FCM-miljøet.

- Han er ung med et enormt, uforløst potentiale, og det er det potentiale, vi tror og håber, vi forløser i den kommende tid, siger FC Midtjyllands sportschef. For Evander da Silva Ferreira handler skiftet til FC Midtjylland primært om at skaffe sig selv muligheder, som han ikke kunne finde i Brasilien.

- Jeg er her for at udfordre mig selv, og så ser jeg skiftet som en mulighed for at udvikle mig yderligere i europæisk fodbold, siger Evander da Silva Ferreira, mens han sammen med sit følge fra Brasilien for første gang betræder græsset på MCH Arena under en skinnende sol. Hvis han selv skal beskrive fodboldspilleren Evander da Silva Ferreira, sker det blandt andet med ordene om, at han har et godt blik for spillet.

- Jeg synes også selv, jeg har et godt spark fra distancen, og så kan jeg score mål, siger Evander med et ydmygt smil, inden han fortæller, at han er navngivet efter en stor mester.

- Min far så en boksekamp mellem Evander Holyfield og Mike Tyson, og Holyfield vandt kampen. Min far sagde: Han er en champ, ham der, så da jeg blev født kort efter, skulle jeg selvfølgelig hedde Evander, fortæller FCM’s nye brasilianske offensivspiller. Han har store forventninger til opholdet i FC Midtjylland, som måske kan føre til endnu mere i Europa.

- Jeg vil gøre mit bedste for, at fansene husker mig, når jeg engang rejser herfra igen. Jeg vil arbejde stenhårdt, jeg vil skrive historie og vinde mesterskaber.