12.11.2018, 08:58 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Brasiliansk magi i den danske efterårsregn

20-årige Evander blev kåret som JFP Man of The Match efter 5-0 sejren over Vejle Boldklub

Fodbold ligner det letteste spil i verden, når Evander spiller det.

Han er bare 20 år, født og opvokset i Rio de Janeiro i Brasilien, men selv i dansk efterårsregn og mørke suger han kælent boldene til sig med en snert af sydamerikansk arrogance.
Men tag ikke fejl – han tager også sine dueller, vinder de fleste, og det defensive arbejde er ligeledes en integreret del af Evanders spil.
Det er dog i det offensive spil, magien for alvor opstår, og egentlig kan det siges ganske kort: Der er en grund til, at han spiller med nummer 10 på ryggen i FC Midtjylland.

I søndagens kamp mod Vejle Boldklub var han for anden gang med i startopstillingen, og for nylig udtalte Evander, at han er klar til at gribe chancen, når han får den. Hvilket han ser ud til at mene.
Mod vejlenserne, som på dagen var chanceløse, stod han for en assist og en scoring, og efter kampen blev brasilianeren kåret som JFP Man of The Match i et tæt kapløb med dobbelt målscorer Awer Mabil.
- Det er lidt vildt, at jeg står som kampens spiller, for Awer scorede jo to gange og leverede derudover to assists, men jeg er selvfølgelig glad, lød det ydmygt fra Evander, mens han smilende stod med Man of The Match-blomster i hånden.

Fra sit udgangspunkt på den centrale midtbane leverede Evander en overbevisende indsats, og specielt oplægget til Awer Mabils åbningstræffer efterlod de fleste på MCH Arena med åbne munde og frit udsyn til polypperne.
På kanten af feltet erobrede Evander en løs bold, han vendte sig og snoede sig nærmest igennem to Vejle-forsvarere, som ikke nåede at opfatte ret meget af, hvad der foregik rundt om dem i dén situation.

- Ja, det var altså et skud på mål, men det endte i stedet som et perfekt oplæg til Awer, erkendte Evander grinende om den måde, han afsluttede sin opsigtsvækkende aktion på.
Senere i kampen var rollerne byttet om, da den australske landsholdsspiller sørgede for en fin assist til Evander.
- Et perfekt angreb, hvor Joel og Awer sørgede for en fin bold til mig, som jeg huggede til første gang. Det var dejligt at se den gå ind, sagde Evander.

Han kom til FC Midtjylland og Danmark i slutningen af august på et lejemål for resten af sæsonen, og den Vasco da Gama-ejede spiller har stille og roligt spillet sig ind på FC Midtjylland-holdet.
Han debuterede i pokalkampen mod Dalum, hvor han scorede FC Midtjyllands første mål, og Evander befinder sig fint.
- Det fungerer godt, og det har været let for mig at glide ind på holdet, fordi holdkammeraterne hjælper mig. Mod Vejle spillede vi en meget stærk kamp, så jeg er selvfølgelig en glad mand, sagde brasilianeren efter 5-0 sejren, som var en perfekt optakt til landskamppausen.