06.02.2019, 12:40 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Bredden er på et højt niveau

Cheftræner Kenneth Andersen kalder træningslejren i Dubai for et perfekt fundament forud for en spændende og intens forårssæson

FC Midtjyllands cheftræner Kenneth Andersen er mere end tilfreds med udbyttet af klubbens træningslejr i Dubai.

Det fortæller han efter hjemkomsten til en noget mere grå og våd hverdag i det midtjyske, hvor de sidste forberedelser frem mod forårspremieren på udebane mod Vendsyssel FF foregår.

- Alt, der skal til for at skabe en god træningslejr, oplevede vi i Dubai, siger Kenneth Andersen.

Faciliteterne var i en klasse for sig, banerne midt i ørkenen var fantastiske og velplejede, så der var alle muligheder for at forberede sig optimalt.

- En træningslejr er jo også en mulighed for at være i en mere rolig hverdag, hvor alle kommer lidt tættere på hinanden, og hvor der er rum til de mere uformelle snakke, fortæller Kenneth Andersen, som havde flere af klubbens unge talenter med på turen.

- De gjorde det fremragende, som resten af truppen gjorde det, og det er altid spændende at se de unge spillere på et hold med mere rutinerede holdkammerater, hvilket vi fik mulighed for i Dubai.

Han slår fast, at mange spillere byder sig til i forhold til startopstillingen mod Vendsyssel FF, og cheftræneren anser det som et positivt problem, der på den lange bane kan få stor betydning.

- Jeg er overbevist om, at stabilitet i vores egne præstationer bliver afgørende for vores skæbne i foråret, vi kan selv afgøre det, og heldigvis er vores bredde i truppen på et meget højt niveau, slår Kenneth Andersen fast.

Han understreger i samme ombæring, at FC Midtjylland går benhårdt efter at vinde pokalturneringen og genvinde det danske mesterskab.

- Det gør vi 100 procent. Vi glæder os til de kommende kampe, og det er spillernes og stabens fortjeneste, at vi står, hvor vi står inden forårets kampe. Jeg ved godt, det er en floskel, men vi fortsætter med at fokusere på én kamp ad gangen, og det betyder, at vi lige nu stirrer målrettet mod opgøret mod Vendsyssel. Spillerne har været gode til netop den øvelse, og sådan skal det være i resten af denne sæson, siger Kenneth Andersen.

Kampen mod Vendsyssel FF spilles på mandag den 11. februar godt 7000 kilometer fra Dubai - klokken 19.00 fløjtes forårspremieren i gang på Nord Energi Arena i Hjørring.