05.10.2019, 10:27 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Brian Priske: Jeg vil helst være i vores sko lige nu

Søndag eftermiddag er der naboopgør i Silkeborg - på JYSK Park gæster førerholdet bunden af 3F Superligaen

Der står derby hen over kampene i denne weekend i 3F Superligaen, og sådan er det også i det midterste af Jylland.

Søndag tager FC Midtjylland lidt mod øst for at møde naboerne Silkeborg IF på JYSK Park, og på papiret er det et opgør, hvor favoritværdigheden er placeret hos gæsterne.

Silkeborg IF har haft en vanskelig indledning på sæsonen og er placeret sidst uden sejr, men hvis man kigger på tallene for de to klubber har begge hold faktisk scoret 14 gange, selv om de er placeret i hver sin ende af tabellen.

Den store forskel bliver først synlig, når antallet af indkasserede mål tages med i ligningen - FC Midtjylland har tre mål imod, Silkeborg IF 31.

- Det fortæller mig, at vi er gode til at forsvare os, og det fortæller mig også, at Silkeborg IF har haft lidt defensive udfordringer i de første kampe, siger FC Midtjyllands cheftræner Brian Priske.

Det betyder dog ikke, at han sætter sig tilbagelænet, når nabostriden skal afgøres.

- Vi fokuserer på det, vi skal og kan. Selv om vi ikke fik scoret mod OB, producerede vi det antal chancer, der skal til for at vinde fodboldkampe, og jeg ved, vi har kvaliteten til at gøre det igen, siger Brian Priske, som må undvære en karantæneramt Sory Kaba til opgøret mod 3F Superligaens bundprop.

- Jeg er selvfølgelig bevidst om, at vi er nummer et, mens de er sidst, og jeg vil da også helst være i vores sko lige nu, selv om vi er uden sejr i tre kampe, hvis pokalkampen tælles med. Nu står vi med en kamp, hvor vi umiddelbart har alt at tabe, men vi vil ikke være bange. Vi går på banen i Silkeborg med det rette mindset, og vi går naturligvis efter en sejr, understreger FCM-cheftræneren.

Han forventer ikke, at FCM møder et værtshold, som pakker sig sammen i en massiv defensiv - det er i hvert fald ikke Kent Nielsens typiske stil, som Brian Priske siger om sin kollega hos søndagens modstander - så forventningerne til en seværdig og underholdende kamp er der.

- Jeg har set vores seneste kamp mod OB flere gange, og jeg mener ikke, det var fortjent, vi tabte den kamp. Der er mange gode ting fra det opgør, vi skal arbejde videre med mod Silkeborg, og så er jeg overbevist om, at vi rummer den fornødne kvalitet til at vinde opgøret, siger Brian Priske.