20.11.2019, 09:30 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Brian Priske og FC Midtjylland fortsætter samarbejdet

Cheftræneren har underskrevet en aftale, som binder ham og klubben sammen frem til sommeren 2023

Det kommer nok ikke som det største chok i dansk klubfodbolds historie, men for FC Midtjylland er det ikke desto mindre en både stor og vigtig nyhed, at cheftræner Brian Priske har sat sin underskrift på en aftale gældende frem til sommeren 2023.

42-årige Brian Priske forlod i august i år sin rolle som assistenttræner, da daværende cheftræner Kenneth Andersen ønskede at komme tilbage til sit gamle arbejde på klubbens akademi, og man må sige, at Priske greb sin chance på ganske kort tid.

Han har styret et mindre generationsskifte, han ændrede formation, og så har han vundet fodboldkampe.

25 point er det blevet til i 10 kampe i 3F Superligaen, og i skrivende stund er der en margen på hele syv point ned til nummer to, FC København.

- Vi er ikke i tvivl om, at vi har fået den rigtige, siger sportschef Svend Graversen.

Da Brian Priske tiltrådte i løbet af det tidlige efterår, var det med en aftale året ud, og klubbens ledelse skjulte ikke, at de også ønskede at kigge på alternative muligheder til cheftrænerposten, selv om der var fuld opbakning og tillid til Brian Priskes arbejde i dette efterår.

- Han havde spillerne og staben bag sig med det samme, og de har videreført de fantastiske resultater. Derudover har Brian stor trænererfaring, han har FCM-dna, og han rummer store kvaliteter som både menneske og fodboldtræner, så vi glæder os over, at vi fortsætter samarbejdet, siger Svend Graversen.

FC Midtjyllands ”nye” cheftræner er et menneske, der ved, hvad han vil, men han er også ydmyg og vil bare gerne fortsætte det arbejde, han påbegyndte, da han tog over efter Kenneth Andersen.

- Den nye aftale ændrer ikke så meget. Jeg har aldrig betragtet dette forløb som en slags eksamen – hvis der endelig skal tales om eksamen, begynder den vel først nu. For mig er jobbet det samme, uanset aftalens længde, og det handler om at vinde fodboldkampe og udvikle fodboldspillere, siger Brian Priske, som er bevidst om, at et cheftrænerjob kun er til låns.

Han er dog glad for, på vegne af hele klubben, at der nu er kommet en afklaring, for det giver ro til at fortsætte det arbejde, han holder så meget af – hverdagen med spillerne og staben.

- For mig bliver det vigtigt og spændende, at vi som klub fortsætter med ambitionen om at implementere og integrere vores egne, unge akademispillere i en trup med nordiske topspillere tilsat internationale kompetencer, fortæller Brian Priske.

Da han gik fra rollen som assistenttræner til cheftrænerrollen, ventede der ham ikke de store overraskelser, men selvfølgelig har der været lidt tilvænning.

- Man skal vænne sig til, at der skal træffes flere beslutninger. Det er jo mig, der har den i den sidste ende – det er mig, folk kigger på – men lige fra første dag har jeg følt en uforbeholden opbakning fra spillere, stab og ledelse, hvilket utvivlsomt har lettet overgangen for mig, mener Brian Priske, som også har det fint med et øget pres fra medierne.

- Det er ikke sådan, at jeg ikke kunne leve foruden den bevågenhed, men fra min tid som spiller ved jeg, at det er en del af pakken, så det tager vi med, siger FC Midtjylland-cheftræneren med et skævt smil.

Trods mange år i klubben …, velkommen, cheftræner. Vi glæder os.

Blå bog
Brian Priske
Alder: 42 år
Civil stand: Gift med Tabitta
Børn: Amalie og August
Fodboldkarriere: AC Horsens, Aarhus Fremad, AaB, KRC Genk, Portsmouth, Club Brugge, Vejle Boldklub, FC Midtjylland, IK Start
Landsholdskarriere: 24 A-landskampe og 15 U21-landskampe
Trænerkarriere: FC Midtjylland (assistent 2011-2016), FC København (assistent 2016-2017), FC Midtjylland (assistent 2017-2019), FC Midtjylland (cheftræner 2019-2023)