30.01.2020, 18:20 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Brian Priske: Stærk indsats af de unge

Nederlaget på 1-0 i testkampen mod FC Fredericia blev overstrålet af de mange unge spillere på banen

FC Midtjyllands cheftræner Brian Priske bryder sig ikke om at tabe fodboldkampe, heller ikke testkampe, men 1-0 nederlaget til FC Fredericia torsdag eftermiddag var alligevel til at leve med.

For det første stillede FC Midtjylland uden profiler som Jesper Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Joel Andersson, Tim Sparv, Evander, Paulinho, Anders Dreyer, Awer Mabil og Lasse Vibe, og for det andet leverede de unge afløsere en opløftende indsats.

Opgøret mod topholdet fra 1. division blev afgjort af Joachim Wagner, som i anden halvleg straffede et FCM-mandskab, som blev fanget for højt oppe på banen, mens FC Midtjylland kom tættest på scoring med to forsøg på overliggeren af henholdsvis Gustav Isaksen og Mads Hansen.

Allerede fra første fløjt var gennemsnitsalderen lav hos værterne, og den blev sænket yderligere i anden halvleg, hvor Frederik Heiselberg, Victor Lind, Hanus Sørensen og Hosine Bility kom på banen.

FC Midtjylland sluttede blandt andet med to 16-årige, en på 17 år og hele fem spillere på bare 18 år, og alligevel lykkedes det hjemmeholdet at presse et af 1. divisions bedste mandskaber.

- Jeg synes, de unge præsterede virkelig flot. De pressede et tophold fra 1. division, og det var en fornøjelse at se, sagde FC Midtjyllands cheftræner Brian Priske om en kamp, hvor gennemsnitsalderen på FCM-mandskabet var 18,9 år i store dele af anden halvleg.

Fredag holder truppen fri, inden de lørdag morgen rejser på træningslejr.