12.02.2019, 21:11 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Bubacarr Sanneh følger stadig FC Midtjylland

Den stærke forsvarsspiller er nu en del af storklubben Anderlecht, og han nyder de nye og større udfordringer

Otte måneder.

Længere tid skulle Bubacarr Sanneh ikke bruge af 2018, inden store dele af Midt- og Vestjylland elskede ham.

En gambiansk granitblok i FC Midtjyllands defensiv som på rekordtid spillede sig ind i hjerterne på FC Midtjyllands fans, og forelskelsen rakte hurtigt langt ud over Danmarks grænser.

Da det europæiske gruppespil desværre kiksede efter kampene mod Malmø FF, solgte FC Midtjylland Bubacarr Sanneh til den belgiske storklub Anderlecht.

Her står Bubacarr Sanneh noteret for 16 kampe i skrivende stund, og han erkender, at det var en omvæltning at flytte til klubben, som er placeret sydvest for Bruxelles.

- Jeg havde aldrig været i Belgien før, så alt var meget nyt, og derudover var det fodboldmæssige et skifte til en liga på et andet niveau end den danske – det går lidt hurtigere hernede, konstaterer Bubacarr Sanneh.

Han er kommet til en liga, hvor flere hold byder sig til, og det betyder noget, når bredden er anderledes end vanligt.

- I Danmark er det typisk FCM, FCK og Brøndby IF, som kæmper om mesterskabet, men her i Belgien slår alle stort set hinanden, så intet er givet på forhånd, siger Anderlecht-spilleren, som kalder klubben for kæmpestor på alle områder.

- Der er folk til at tage sig af alt, så du som spiller kun skal fokusere på at præstere så godt som muligt hver dag, og konkurrencen om pladserne på holdet er benhård, men sådan skal det jo være i en europæisk storklub, siger Bubacarr Sanneh.

Han kalder sit skifte til belgisk fodbold for det rigtige skridt for ham, og han var forberedt på, at der ventede ham en hverdag, hvor konkurrencen er markant hårdere i forhold til det, han var vant til fra dansk fodbold.

- Sådan er det, og det handler bare om at træne endnu hårdere. Jeg fortsætter med at jagte mine drømme, og jeg er ikke typen, som giver op.

Han understreger, at han bestemt savner meget og mange fra tiden i FC Midtjylland, og han ærgrer sig over, at han ikke fik mulighed for at sige ordentligt farvel til alle inden skiftet til Anderlecht.

- Men alle i FC Midtjylland skal vide, at jeg stadig følger klubben tæt, og jeg kan se, de både er med i mesterskabskampen, og pokaltitlen er også indenfor rækkevidde i løbet af foråret. FC Midtjylland kan tage The Double, og hvis de vil, kan de gøre det, for kvaliteten og potentialet er til det, mener Bubacarr Sanneh, der har fornøjelsen af at møde sin tidligere træner i Belgien, da Jess Thorup nu er cheftræner hos Gent.

- Jeg ønsker alle i FC Midtjylland held og lykke med resten af denne sæson – og i fremtiden naturligvis. Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at takke alle på og omkring holdet, alle klubbens medarbejdere og fans – jeg vil for altid have noget ulv i mig, slår Bubacarr Sanneh fast fra sin nye base i Belgien.