23.11.2018, 15:07 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Cheftræner glæder sig til sin debut i Parken

Kenneth Andersen forbereder sig som vanligt til topbraget i Danmarks nationalarena

Han har været der som trænerassistent engang, men for Kenneth Andersen er der tale om debut som cheftræner, når han søndag aften sender FC Midtjylland på banen til Superligaens topbrag mod FC København.

- Selvfølgelig er det specielt at spille netop der, og det er det af to grunde - for det første er det nationalarenaen, og derudover er Parken, sammen med Brøndby Stadion, det sted, hvor gæsterne møder det største tryk, siger Kenneth Andersen, som grinende fortæller, at han aldrig nåede at optræde som aktiv fodboldspiller i Parken.

Det gjorde Kristian Bach Bak, nuværende assistent i FC Midtjylland, til gengæld, og han indskyder med et skævt smil:

- Og jeg har også scoret i Parken.

Det gjorde han i august 2014, hvor han åbnede scoringen på vej mod FC Midtjyllands 2-1 sejr, men nu venter en helt ny og anden kamp - mellem landets to bedste hold i øjeblikket.

- Det er jo ikke en kamp, som definerer sæsonen, men det er en spændende topkamp i grundspillet, som dog ikke giver mere end tre point i tilfælde af sejr, som Kenneth Andersen siger.

Forberedelserne til opgøret ligner da også dem, som FC Midtjylland plejer at gøre brug af.

- Selvfølgelig forholder vi os til FC København, men det klart største fokus er på det, vi selv skal lykkes med i Parken mod et godt FCK-hold, siger FC Midtjyllands cheftræner.

Han har selvfølgelig noteret sig, at profiler som Viktor Fischer og Nicolai Boilesen sandsynligvis ikke kommer på banen på søndag, men han er sikker på, at københavnerne sender et kompetent og sultent mandskab på banen.

- Vi kigger naturligvis på FCK's mulige holdopstilling, men stadig ..., vi bruger mest tid på os selv. Det er der, fokus skal være, og det er vi bevidste om, siger Kenneth Andersen, som efter lørdagens træning drager med truppen mod København.

Forude venter et Superliga-topbrag og en cheftræner-debut i Parken.