18.06.2019, 16:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Christian Tue Jensen udlejes til Brentford FC

Den 19-årige offensivspiller glæder sig til mødet med en anden kultur, et andet sprog samt ikke mindst en spændende fodboldmæssig udfordring

Christian Tue Jensen brugte ikke lang tid på at tænke sig om.

Da han fik muligheden for en etårig lejeaftale med den engelske Championship-klub Brentford FC, takkede han ja stort set med det samme, og offensivspilleren ser frem til nye udfordringer på og uden for banen.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Som menneske bliver det fantastisk at møde en anden kultur, et andet sprog og en anden by, mens jeg fodboldmæssigt ser frem til at blive udfordret på alle niveauer, siger Christian Tue Jensen.

Sidste år underskrev han en femårig kontrakt med FC Midtjylland, og det andet år af den aftale skal nu bruges i England, hvor han blandt andre får selskab af Japhet Sery Larsen.

- Som det ser ud lige nu, skal jeg bo i et hus sammen med andre spillere, men vi skal selv stå for det hele, så det bliver også et møde med en hverdag, hvor serviceniveauet ikke er som vanligt, siger Christian Tue Jensen med et skævt smil og tilføjer hurtigt:

- Hvilket helt sikkert bliver meget sundt for mig.

Han har kun hørt gode ting om Brentford FC, og helt uvant er han ikke med fodbold i fremmede omgivelser, da han trods sin unge alder tidligere har været til prøvetræning i flere europæiske storklubber – blandt andre Liverpool FC.

- Jeg er sikker på, det bliver godt for mig at komme ud af de vante rammer i længere tid, og på den måde får jeg også lidt hårdhed på mit cv. Engelsk fodbold har jo et meget højt, teknisk niveau, hvilket passer fint til mig, men det bliver utvivlsomt også en fysisk udfordring, forudser den kommende Brentford-spiller.

Ifølge FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen er Christian Tue Jensen en spiller, som klubber tror meget på.

- Han har udviklet sig meget på det seneste, og Tue er en spiller med store individuelle færdigheder samt et fantastisk spark. Hans offensive potentiale er enormt, og det får han mulighed for at forfine i den kommende tid, siger Svend Graversen, som tilføjer, at det for både Christian Tue Jensen og Japhet Sery Larsen handler om at fortsætte udviklingen.

- De bliver udfordret maksimalt i et miljø, de ikke kender, og så får de kampe på B-holdet i Brentford FC, hvilket helt sikkert giver dem meget, siger Svend Graversen, som sammen med resten af FCM-staben vil følge lejespillerne i det engelske tæt.

- Det kommer vi selvfølgelig til, og det bliver spændende at se, hvordan de griber det an, når de får mulighed for at vise sig frem for Brentford-cheftræner Thomas Frank, siger FC Midtjyllands sportschef.