09.06.2018, 09:17 | Af: Mads Hviid | Foto: Getty Images

Dal Hendes historiske målhøst

Brandvarme Marc Dal Hende imponerende alle med sin målhøst i den forgangene sæson, som gjorde ham til den farligste forsvarsspiller i Europa

Da 2017/2018-sæsonen blev sparket i gang, var det nok de færreste, der forventede, at Marc Dal Hende ville stå som Superliga-topscorer for FC Midtjylland.

Ikke desto mindre er det lige præcis hvad der skete i en sæson, hvor Ulvekrigeren overgik alle forventninger og scorede imponerende 11 gange i Superligaen. Måltotalen rakte til en delt 10. plads på topscorerlisten og et kig i historiebøgerne viser, at det, med stor sandsynlighed, ikke er en målhøst, der bliver overgået lige foreløbig.

De 11 scoringer er nemlig flest for forsvarsspiller på tværs af alle ligaer i Europa, ligesom det er første gang i Superligaens historie, at en forsvarsspiller har scoret så mange mål i én enkelt sæson.

Hvad der gør wingbackens bedrift endnu mere imponerende er, at Dal Hende kun spillede 27 kampe, heraf 24 fra start, hvilket resulterer i et scoringssnit pr. kamp på 0,41. 

Kun én spiller formåede at score flere mål end Dal Hende, i lige så mange eller færre kampe, og det var Emiliano Marcondes, der nettede 17 gange i 19 kampe inden skiftet til engelske Brentford, hvilket vidner om den ekstraordinære præstation, som Dal Hende leverede i Superligaen anno 2017/2018. 

Få din egen plads, når vi skal forsvare guldet og jagte succes i Champions League.
Se alle fordele her