18.06.2019, 11:35 | Af: | Foto: Getty Images

Dansk klubfodbold laver historisk medieaftale

Dansk klubfodbold fortsætter partnerskabet med Nordic Entertainment Group, Discovery Networks Danmark og DR. Forhandlingerne om medieaftalerne for sæsonerne 2021-2024 er overstået og er endt med den økonomisk bedste aftale nogensinde

Superligaen, NordicBet Liga og Sydbank Pokalen fortsætter med at kunne ses hos de nuværende rettighedshavere – også efter sommeren 2021. Det betyder, at NENT kommer til at sende Superligaens første, tredje, fjerde og sjette valg, mens andet og femtevalget ligesom nu bliver sendt på Discoverys platforme. Sydbank Pokalen fortsætter hos NENT, der også vil sende fra NordicBet Liga. DR fortsætter med at vise highlights og sende radio fra dansk klubfodbold.

”Det er fantastisk, at vi kan fortsætte samarbejdet med vores nuværende rettighedshavere. NENT, Discovery og DR har været meget stærke medspillere i udviklingen af dansk fodbold. Vi vil forsat levere Superliga, Sydbank Pokal og NordicBet Liga fodbold til danske fodboldfans som formentlig den mest tilgængelige liga i Europa produceret på højt internationalt niveau. Aftalen er historisk god og viser en stærk Superliga i fremgang. Vi er også glade for, at aftalerne tilgodeser et ønske fra fans og klubber om færre kampdage”, lyder det fra direktør i Superligaen A/S Claus Thomsen.

“Dansk fodbold har styrket produktet de seneste år med strukturændringer, der har givet flere kampe med noget på spil. Klubberne investerer i det sportslige setup og i forbedring af faciliteter, og det matcher perfekt vores mål om fortsat at levere et tv-produkt af højeste kvalitet, så vi ser frem til de næste mange års samarbejde”, siger Kim Mikkelsen, Group Head of Sports i Nordic Entertainment Group.

”Superligaen er en attraktiv sportsrettighed, som fortsat nyder stor popularitet hos danskerne. Så vi er meget tilfredse med at have forlænget aftalen frem til 2024. Aftalen giver os og seerne ro om rettigheden de næste 5 år. Det giver os mulighed for at tænke langsigtet i vores dækning af Superligaen, så vi kan styrke Discoverys tilbud til seerne endnu mere i de kommende år. Derfor glæder vi os til fortsat at dække Superligaen med den store kærlighed til sporten og faglige tyngde, som kendetegner vores hold af eksperter med blandt andre Morten Bruun, Lars Jacobsen, Thomas Gravesen, Mikkel Bischoff og Flemming Povlsen. Derudover ser vi også frem til at fortsætte vores gode samarbejde med Divisionsforeningen”, siger Anders Antonsen, nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark.

”I DR er vi meget glade for, at rettighederne til transmission på radio og til nyhedsklip på TV og net fra dansk klubfodbold nu er sikret helt frem til 2024. Dansk klubfodbold er et grundstof i DR’s sportsdækning på tværs af platformene. Vi er glade for, at vi også fremover kan sikre, at lytterne kan følge kampene i programmet Liga direkte i deres radio, mens vi i Danmarks mest sete sportsprogram, DR1’s Fodboldmagasinet søndag aften og på dr.dk kan tilbyde seere og brugere at se alle højdepunkterne fra kampene”, siger Publiceringschef i DR, Peter Rosberg. 

I den nye kontraktperiode er det udgangspunktet, at kampene fordeles med fem kampe på fire tidspunkter søndag, og så spilles den sjette og sidste kamp mandag aften. Men allerede i den kommende sæson bliver der dog lavet om på spilletidspunkterne. Det faste lørdagstidspunkt byttes ud med en ekstra søndagskamp Og fra sæsonen 2020/21, hvor der kun er 12 hold i Superligaen, spilles alle kampene søndag og mandag. Herunder kamptidspunkterne for de to første runder i den kommende sæson:

Runde 1

 

 

 

Fredag

12.07.19

19.00

FCM

-

EfB

Søndag

14.07.19

12.00

SJE

-

RFC

 

 

14.00

ACH

-

FCN

 

 

14.00

LBK

-

AaB

 

 

16.00

OB

-

FCK

 

 

18.00

BIF

-

SIF

Mandag

15.07.19

19.00

HOB

-

AGF

 

Runde 2

 

 

 

 

 

Fredag

19.07.19

19.00

FCK

-

AGF

Søndag

21.07.19

12.00

SIF

-

ACH

 

 

14.00

EfB

-

HOB

 

 

14.00

AaB

-

SJE

 

 

16.00

RFC

-

BIF

 

 

18.00

FCM

-

FCN

Mandag

22.07.19

19.00

OB

-

LBK