01.12.2018, 14:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Der er også en lære i nederlag

Erik Sviatchenko er sikker på, at nederlaget til FC København er bearbejdet - og det skal gå ud over Randers FC

Erik Sviatchenko er en af FC Midtjyllands mest rutinerede spillere med masser af Superligakampe, erfaring fra storklubben Celtic samt ikke mindst kampe på den fineste danske hylde i form af landskampe, og han lader sig ikke slå ud af et nederlag.

Sådan et fik FC Midtjylland i Parken mod FC København i seneste spillerunde, men søndag eftermiddag venter der en ny opgave mod Randers FC på BioNutria Park.

- Det er en kamp, som vi gerne vil dominere, og humøret har været fint siden nederlaget i Parken. Det er jo sjældent, at et hold går igennem en hel turnering uden nederlag, som Erik Sviatchenko siger.

Han har dog prøvet det med Celtic, men som FCM-forsvareren siger, er der også en lære i at tabe fodboldkampe.

- Det er nu, vi skal vise, vi er stærkt hold mentalt. Vi tabte til FC København, og det har vi snakket ud om, så nu er kursen sat mod at finde tilbage til det spor, vi var på inden kampen mod FCK.

I søndagens opgør i Randers er værterne uden tre centrale spillere, som er ude med karantæne, og det er naturligvis noteret i FC Midtjylland-lejren.

- Det betyder dog ikke alverden. Selvfølgelig arbejder vi seriøst med den modstander, vi skal møde, men det meste af tiden bruger vi nu på os selv, og jeg er sikker på, at Randers har andre spillere, som er klar til at afløse de karantæneramte spillere.

Umiddelbart har Erik Sviatchenko ikke et endegyldigt bud på, hvad de tre karantæner betyder for Randers FC's tilgang til opgøret, men det er heller ikke afgørende.

- Vi har trænet godt i de forskellige scenarier, som kan møde os i Randers, så vi er godt forberedte, siger Erik Sviatchenko, som ikke er i tvivl om, hvad gæsterne skal lykkes med for at få succes.

- Først og fremmest skal vi være gode på bolden, for det bliver nok en kamp, hvor vi har bolden mere, end vi havde i Parken. Vi skal spille hurtigt men sikkert, og så handler det om at finde de åbninger, vi har trænet i at finde i ugens løb.

Duelspil bliver der sandsynligvis en del af, mener FC Midtjylland-profilen, og derfor er kampen om andenboldene en væsentlig faktor søndag eftermiddag.

- Fordelen for os er, at vi ikke ændrer radikalt fra kamp til kamp. Vi har vores fremadrettede mindset, og det er grundpillen i vores spil, så hvis vi rammer vores niveau, vinder vi også, slår Erik Sviatchenko fast inden mødet med Randers FC.

Opgøret i Kronjyllands hovedstad fløjtes i gang klokken 14.00.