28.06.2020, 22:44 | Af: Morten Andreasen | Foto: Getty Images

Dominerende sejr i topkampen

FC Midtjylland hentede tre velfortjente point efter en overbevisende præstation i Parken

Man kan kun bebrejde FC Midtjylland én ting efter en første halvleg, hvor udeholdet dominerede totalt i Parken. Der manglede flere mål. Der var mulighed for både to og tre scoringer, men holdene gik til pause med en 0-1 på måltavlen.

Gang på gang brød midtjyderne igennem venstresiden med Paulinho og Mikael Anderson, og det gav flere store chancer. Det var en fremrangende indsats i de første 45 minutter. Jesper Hansen havde ikke meget at lave, Scholz og Sviatchenko var i sædvanlig kontrol, Nicolas Madsen var stærk og rolig på bolden, Frank leverede som altid en evig fight, og Kaba var stærk i front. Alt i alt en holdindsats på et højt niveau. 

Halvlegens højdepunkt var naturligvis målet – det faldt efter 31 minutter. Frank Onyeka strøg forbi Jens Stage på kanten, drev bolden frem mod feltet og huggede resolut på kassen, hvor Karl-Johan Johnsson måtte give en retur. Kaba kom blæsende og sparkede bolden i mål. 

Værterne kom stærkest ud til anden halvleg, hvor FCM pludselig havde overladt initiativet. Fordelingen holdt det meste af anden halvleg. FCK jagtede en udligning, uden dog at blive rigtig farlige, og vi skulle helt hen til et kvarter før tid, før Jesper Hansen måtte benytte hænderne for første gang. 

Lasse Vibe kom på banen i stedet for Mikael Anderson midt i anden halvleg og med fem minutter igen af den ordinære tid, blev Vibe sendt i dybden af Mabil, og med en snu afslutning gjorde han det til 2-0. Det lignede, at kampen var lukket, men en clearing og en fod fra Paulinho, gav FCK reduceringen. Nærmere kom de dog ikke. 

FC Midtjylland tog en meget fortjent 2-1-sejr i Parken – en aften, hvor kampen burde være lukket efter en fremragende første halvleg, og en aften der gav debut til Oliver Sørensen fra FC Midtjyllands akademi. 

Der er nu 11 point ned til FCK på andenpladsen med seks runder tilbage af Mesterskabsspillet.