05.02.2020, 16:01 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Drømmescoring af Aral Simsir

Både Ronnie Schwartz og Dion Cools fik de første minutter i FCM-trøjen i testkampen mod Shandong Luneng Taishan FC

FC Midtjylland spillede onsdag eftermiddag, klokken 14 dansk tid, den første testkamp i forbindelse med vinterens træningslejr i Dubai, og opgøret mod kinesiske Shandong Luneng Taishan FC endte med en 2-0 sejr til danskerne.

Modstanderen har vundet det kinesiske mesterskab fire gange, klubben har ligeledes vundet fem pokaltitler, og til daglig spiller Shandong-mandskabet sine hjemmekampe i det østlige Kina på Jinan Olympic Sports Center med plads til godt 56.000 tilskuere.

FC Midtjyllands cheftræner Brian Priske havde til opgøret valgt at indlede med Mikkel Andersen på mål, et forsvar med Dion Cools, Erik Sviatchenko, Rasmus Nicolaisen og Marc Dal Hende, midtbanen var besat af Jens-Lys Cajuste og Frank Onyeka på de defensive pladser, Anders Dreyer styrede den offensive del, mens Awer Mabil og Gustav Isaksen huserede på hver sin kant.

Helt i front fik Ronnie Schwartz sine første minutter i FCM-trøjen som spidsangriber, og efter 22 minutter bød han på sin første scoring, da han sendte et forsøg mod mål, som den kinesiske keeper dog skubbede til hjørnespark.

I det hele taget dominerede FCM-mandskabet på bolden inden pausen, og presspillet fremprovokerede mange boldtab hos et modstanderhold, som mest lurede på mulige omstillinger.

Dem kom der ikke ret mange af, og åbne chancer var generelt en manglevare - dog fik Anders Dreyer en stor en af slagsen lige inden pausen, men han flugtede bolden i sidenettet.

I pausen afløste Mikael Anderson Awer Mabil, og efter en times spil fik Dal Hende, Onyeka og Sviatchenko fyraften, mens Raphael Onyedika, Nikolas Dyhr og Evander kom på banen.

Sidstnævnte behøvede kun et enkelt minut på banen, inden han stod for oplægget til 1-0 scoringen - Evander satte Anders Dreyer perfekt op, og Dreyer svigtede ikke tæt under mål. 

Få minutter senere skiftede FC Midtjylland igen tre mand - ud gik målscorer Dreyer sammen med Cajuste og Coools, mens Aral Simsir, Tim Sparv og Nicolas Madsen blev sendt på banen, og et kvarter før slutfløjtet afløste Tobias Anker og Mads Hansen Rasmus Nicolaisen og Ronnie Schwartz.

Også i anden halvleg var FCM-mandskabet dominerende fysisk og spillemæssigt, men der skulle en genialitet til for at øge føringen til 2-0 - og de lækre sager stod indskiftede Aral Simsir for.

Han modtog bolden i højre side tæt på baglinjen, hvorefter han driblede på tværs inde i Shandongs straffesparksfelt, hvor to kinesiske spillere forsøgte at stoppe ham. De nåede dårligt at opfatte, hvad der skete, inden Simsir var forbi, og i sekundet efter sendte han køligt bolden over i det lange hjørne - fremragende scoring af Aral Simsir og et smukt punktum.

Det blev nemlig ved de 2-0 til FC Midtjylland i en kamp, som fra første fløjt var under fuld kontrol.

Nu venter nogle dage med træninger, inden der igen spilles testkamp på søndag.