11.04.2017, 11:42 | Af: | Foto: Getty Images

Duelund nomineret til Golden Boy-pris

Mikkel Duelund i flot selskab med nomineringen til årets talent i europæisk fodbold. Rafael van der Vaart var den første vinder af prisen

Mikkel Duelund har tidligere optrådt på The Guardians liste over de 40 største talenter i verden, og du er FCM-talentet igen i flot selskab.

Duelund er nemlig på bruttolisten til prisen som årets Golden Boy, som er en pris, der gives til den bedste spiller i verden under 21 år, som samtidig spiller i en europæisk liga.

Prisen blev første gang uddelt i 2003, og dengang var det en ung Rafael van der Vaart, der løb med prisen. Tidligere har spillere som Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Raheem Sterling og Anthony Martial vundet prisen.

I år er spillere som Manchester Uniteds Marcus Rashford, Monacos Kylian Mbappé, AC Milans Gianluigi Donnarumma, Manchester Citys Gabriel Jesus og Dortmunds Ousmane Dembélé og sidste års vinder Renato Sanches nomineret.

GIV DUELUND DIN STEMME HER >>

- Min første reaktion var, at jeg blev vildt glad, for jeg kender jo godt den Golden Boy-kåring. Selvfølgelig vinder jeg ikke titlen, for der er jo ægte verdensstjerner med, men det er et dejligt skulderklap at blive nomineret mellem så mange store talenter. Og dejligt, at der er nogle mennesker udenfor Danmarks grænser, der ser noget godt i mig, siger Mikkel Duelund.

- Jeg bruger først og fremmest det skulderklap som motivation til at gå ud til næste træning her i klubben og arbejde endnu hårdere for at udvikle mig og give alt det, jeg kan, til holdet. Og så viser det, at min personlige udvikling som spiller går den rigtige vej her i FC Midtjylland.

Mikkel Duelund spillede hele kampen i 3-1-sejren over SønderjyskE, hvor han leverede assisten til Rasmus Nissen Kristensens 3-0-mål.

- I de sidste to kampe har vi vist det flotte, målsøgende spil, som vi ved, vi kan levere. Vi har skabt mange flere chancer, vi scorer mål, og vi vinder. Det er sådan, vi skal fortsætte, for så bliver det her et flot forår for FC Midtjylland, siger Mikkel Duelund.

Det var den italienske avis Tuttosport, der grundlagde prisen, og fans kan stemme på de nominerede. Du kan give Mikkel Duelund HER.