08.03.2018, 14:51 | Af: Mads Hviid | Foto: Getty Images

Duelund nomineret til Månedens Spiller

Mikkel Duelund har lige rundet 100 kampe for FC Midtjylland og fejrede det med et mål mod Silkeborg. Nu er han blandt de tre nominerede til den officielle titel som Månedens Spiller i Alka Superligaen.

20-årige Mikkel Duelund fremhæver holdets succes som fundament for sin egen succes. “Jeg er kommet rigtigt godt i gang med 2018, men det er jeg jo især, fordi vi som hold er kommet rigtigt godt i gang. Så enkelt er det jo bare, for fodbold er et holdspil,” fastslår Mikkel Duelund.

“Klubben lavede nogle vildt flotte salg i vinter, og det, mente kritikerne, ville koste os, men vi er bare steppet op som hold og har leveret resultaterne med det samme. Vi har slået FCK og vundet tre svære udekampe og så lige det ene minus mod Brøndby. I omklædningsrummet kan jeg genkende mesterholds-stemningen fra 2015. Vi er i dén grad både skarpt fokuserede og mentalt ovenpå med masser af tro på tingene, så det er en fantastisk stemning,” understreger Mikkel Duelund.

Han er én af mange unge på FCM-holdet, og det er usædvanligt for en titel-kandidat. "Vi er rigtigt mange unge langt fremme på banen, med Frank, Døhr Andreas Poulsen, Gustav og mig for eksempel mod SIF, og vi leverer rigtigt godt, men det gør vi jo også, fordi de “ældre” som Jakob, Kian og Erik stepper op og tager masser af ansvar. Så bliver vi netop den enhed, der er svær at slå,” siger Mikkel Duelund.

Når han bliver spurgt direkte til sin egen, personlige succes, så glider Duelund lige så elegant af på spørgsmålet som på en hård tackling, men svarer dog: “Jamen, jeg er glad for at mærke tilliden og være en etableret spiller, og det er en fornøjelse at spille for et tophold. Jeg synes, at jeg har ramt en god stime, hvor jeg arbejder hårdt for holdet og leverer mål og assists. Men husk nu, at jeg er altså kun 20 år og er slet ikke færdig med at udvikle mig som spiller.”

Måske bliver februar-successen med nominering til “Månedens Spiller” kopieret her i marts af “Due”.

Det er i hvert fald startet godt, for efter seneste runde, hvor Mikkel Duelund jo scorede FCMs andet mål mod Silkeborg i 2-1 sejren på “plastikbanen”, var han i hvert fald igen udtaget til det officielle “Rundens Hold i Alka Superligaen” - sammen med holdkammeraterne Jakob Poulsen og Mads Døhr Thychosen.

De øvrige nominerede til titlen som Månedens Spiller i Alka Superligaen er Brøndbys Hany Mukhtar og kollegaen fra U21-landsholdet, Mathias Jensen fra FC Nordsjælland.