22.08.2020, 10:54 | Af: Jens Risom | Foto: Getty Images

Duncan om Superligaens farligste offensiv: Vi skal blive bedre

I den forgangne sæson var FC Midtjylland det mest scorende hold i 3F Superligaen. Vi har fanget angrebstræner Morten ’Duncan’ Rasmussen til en snak om offensiven og overgangen fra spiller til træner

Før 19/20-sæsonen stoppede Morten ’Duncan’ Rasmussen sin spillerkarriere og vendte tilbage til FC Midtjylland som en del af trænerstaben. 

Det har været et succesfuldt første år som angrebstræner. I hvert fald var FCM med 61 mål det mest scorende hold i 3F Superligaen i løbet af mesterskabssæsonen.

- Vi har jo utroligt mange gode spillere både offensivt og defensivt, som sætter en dyd i at arbejde hårdt hver eneste dag til træning, så jeg kan ikke tage æren for de mange mål, siger Morten ’Duncan’ Rasmussen. 

Trods de mange mål var det ofte den midtjyske defensiv, som blev rost mest og blev anerkendt som den største grund til, at FC Midtjylland i sikker stil vandt mesterskabet. Det er dog ikke noget, der spiller en rolle for angrebstræneren.

- De offensive spillere er en del af defensiven, mens de defensive spillere også tager stor del i offensiven, så det hænger sammen. Man ikke bare dele holdet op i to og rose én halvdel, som det nogle gange bliver gjort i medierne, forklarer Morten ’Duncan’ Rasmussen. 

Aldrig tilfreds
Gennem efteråret var retorikken i forbindelse med FC Midtjyllands resultater, at der var mange smalle sejre uden at være prangende rent offensivt. Det blev dog bedre, som sæsonen skred frem, og især i mesterskabsspillet blev det også på målkontoen tydeligt, at offensiven også var på et højt niveau. 

- Vi var selvfølgelig klar over, at vi ikke scorede så mange mål i starten af sæsonen, så det var noget vi arbejdede på i trænerteamet. Men igen var det også spillerne, som var gode til at tage ansvar og arbejde hårdt på træningsbanen, fortæller angrebstræneren om den offensive forbedring i løbet af sæsonen.

Efter de 36 runder var færdigspillet var FC Midtjylland det mest scorende hold i ligaen siden 14/15-sæsonen. 1,7 mål pr. kamp i gennemsnit får dog ikke hverken ’Duncan’ eller resten af staben til at hvile på laurbæerne. 

- I FC Midtjylland stiller man sig aldrig tilfreds. Tallet i sig selv og at være det mest scorende hold er fint, men vi er på træningsbanen hver eneste dag for at blive bedre. Vi arbejder hele tiden med, hvordan vi kan spille os frem til flere chancer, og hvordan vi kan score på de muligheder, vi får, lyder det fra Morten ’Duncan’ Rasmussen.

Værdifuld erfaring fra banen
Hele 145 gange har Morten ’Duncan’ Rasmussen fejret en scoring i Superligaen med sin ikoniske jubelscene. Det gør ham til Superligaens mest scorende spiller nogensinde. 

Den tidligere angriber savner dog ikke at score mål. Han er tilpas i rollen som angrebstræner i FC Midtjylland.

- Omstillingen fra spiller til træner har været overraskende nem. Jeg tror det hjælper at være en del af fodboldmiljøet stadig. Jeg går ikke rundt og tænker, at jeg gerne ville give det et skud mere. Det har været et fedt år som træner, men det er virkeligt gået hurtigt. Jeg føler mig stadig ny i rollen, men jobbet er nemmere, når man er en del af så godt et team og arbejder med så gode spillere, siger angrebstræneren. 

I spillerkarrieren scorede Morten ’Duncan’ Rasmussen 40 mål i 108 kampe for FC Midtjylland. 

- Det er klart, at jeg har stået i de situationer, vores angribere står i nu, hundrede vis af gange. Derfor kan jeg snakke med spillerne og prøve at give nogle erfaringer videre. Det gælder om at finde, hvad der passer bedst til den individuelle spiller, afslutter Morten ’Duncan’ Rasmussen.

Mens du venter på, at den nye sæson går i gang, kan du se alle FC Midtjyllands mål fra 19/20-sæsonen HER